Tonje Juvik - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Rengjøringstips fra eksmilitær

En ting er veldig sikkert, og det er at forsvaret er veldig rein og hygenisk. Og som soldat så lærte vi et triks eller tusen, spesielt i rekrutten. Som eg tenkte eg skulle dele med dere nå. For det er steder en aldri i verden hadde tenkt kunne samle seg støv og drit, men likevel gjør det. Det er ingen hemlighet at eg liker å vaske. Sette på fin musikk, og svanse rundt og plutselig så er alt rent! Det eg viser nå tar eg ca bare en gang i mnd, derfor det har samlet seg opp litt. 

♦ Håndtak. - Det er steder alle tar på, men som en aldri tenker over at faktisk blir skitten. Det er ikke den deiligste tanken at kanskje besøk ikke har vaska hendene etter å ha vært på do og så åpner de døra, og du kommer etterpå og tar på.

♦ Lysbrytere

♦ Møbler med riller, der samler det seg en del støv. Bilde av kluten er etter eg vaska på de rillene/mønstrene på halve delen. 

♦ Lister langs gulvene

♦ Lampeskjermer

♦ Rundt oppå flasker

♦ Karmen over døren

Listen er egentlig uendelig. Bare tenk alle de minste overflater en aldri ellers tenker over, og vask der. Det fineste med det, er at det blir superent etterpå, og det føles sånn. I forsvaret på rekrutten åpnet de ovnen våres en gang for å finne litt støv, slik at vi fikk omvask. Flyttet på skap, åpnet ventiler, løftet opp madrassen og tok på karmen under sengen. Så, som sagt blir alle i forsvaret flinke til å vaske. Og det skal vaskes til det er perfekt. Når vi stilte rom for siste gang på rekrutten, så ba vi sersjanten vår ta på seg poser utenpå skoene, slik at det ikke ble skittent. Og mens vi ventet, plukket vi opp sandkorn om vi kjente ett. Gode minner!

Håper dette hjalp litt med råd og tips. Lykke til!

 
hits