Tonje Juvik - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Tracks

Nå er det en stund siden jeg har anbefalt noe film eller serie. Og forleden så jeg en film som er helt fantastisk. Den heter Tracks og handler om Robyn Davidson som drar ut på en fortryllende tur på 2600 km med hunden sin og fire kameler gjennom den australske ørkenen. Vi er tilbake til 1977 og følelsen av wanderlust slår til for fullt. Det som gjør alt enda bedre er at den er basert på en sann historie. Så hvis du får mulighet til å se den, så anbefales den på det sterkeste! Ligger på netflix.  
Tales by Light

Jeg må bare fortelle dere om noe helt fantastisk jeg kom over! Jeg har alltid vært glad i å lære nye ting og få inspirasjon. Og et sted jeg henter inspirasjon er dokumentarer. På norsk heter det Verden Belyst. Du følger med berømte fotografer på deres reise over hele verden. Du får se hvordan de jobber bak kulissene, men samtidig får du være vitne til noen helt utrolig magiske øyeblikk. Og de viser verden på en helt ny måte for deg. 

Det er seks korte episoder og de ligger på netflix. Jeg fikk utrolig mye inspirasjon, og flere nye ideer til hvordan jeg vil ta mine egne bilder fremover. Jeg merker at det er fort gjort å komme inn i en rutine på hvordan jeg tar bildene mine. Og nå fikk jeg ny inspirasjon og ideer til å trå ut av komfortsona. Håper du kan finne like mye glede av det som meg! Cheers! 
3 gode grunner til å være inne en gråværsdag

Nå har gråværet inntatt sørnorge og på lista mi kommer husarbeid og koble av med litt serier i dag. Så jeg tenkte å gi dere litt serietips.

The Fall, en serie fra 2013 med 2 sesonger og har handlingssted i Belfast. Politiet står fast i etterforskningen etter en seriemorder, så de henter inn Stella Gibson for å lede etterforskningen. Serien viser fra både morderen og politiet sitt perspektiv. Og morderen og Stella utvikler et slags forhold som setter spenningen helt ut i fingerspissene. Jeg har sett den på netflix, hvor den har fått full pott med stjerner også!The Glades, en serie fra 2010 med 4 sesonger. Drapsdetektiven flytter til Everglades i Florida som har flotte golfbaner og mye mord. Han er kjent for å drive partnerene sine til vannvidd og har god humor.  Dette er en av de seriene jeg ikke har sett med en gang hvem morderen faktisk er. Skal innrømme at jeg liker ikke slutten på siste episode, men det er verdt å se serien selv om. Det ligger 4 sesonger på Netflix med full pott med stjerner. The Blacklist, en serie fra 2013 med 2 sesonger (3 sesong kommer 1 oktober). Raymond ´Red´ Reddington er en kriminell og er på most wanted list hos FBI. Men han nekter å snakke med noen andre enn Liz Keen, en helt fersk profilekspert. Sammen jobber de med å ta forbrytere. Og spørsmålet Liz vil vite, hvorfor vil Red kun snakke med henne? Har kun sett en sesong siden det kun ligger en på netflix, og den har full pott med stjerner. Har du sett noen av disse?

Kanskje du har noen tips om flere serier? :)
Hva ser du på?

Det er som er med blogg er at en kun ser øyeblikkene det skjer noe. Ellers er det bare kjedelige superhverdagslige innlegg om hvor mange ganger en har vært på do i løpet av dagen. Og fra min sin side er ikke livet rosa og perfekt, noe som eg syns er bra. Jeg jobber, vasker klær og leilighet. Koser med marsvin og sjekker opp nytt interiør eg vil ha i hjemmet, men som eg ikke har råd til å spandere på.

Eg går turer og fisker når eg har tid. Tar masse bilder og ser på de selv og lengter litt tilbake når det er en stund siden sist. Eg begynner ærlig talt å drømme om fjellet og fiske når det er lenge siden sist.

Nå hadde eg egentlig tenkt å skrive mer om serier enn noe annet. Tro det eller ei, den late ræva mi har sett hinsides mye serier. Spesielt i det siste. Og for øyeblikket ser eg på ca 9 serier, ja du hørte - leste riktig NI serier på en gang.

I dagens samfunn kommer det til stadig ut noe nytt av både filmer og serier, og veldig mange i min generasjon +  -   ser på tv og netflix.

Så da spør eg deg - hva ser du på? Eventuelt hva serier kan du anbefale meg?

Bilder hentet fra google.
The Cove

I de siste dagene kan jeg ikke akkurat si at formen har vært på topp. Tvingt meg selv om på morgenen, tvingt i meg mat selvom jeg ikke er sulten. Vasket klær, ryddet, hatt kjøretimer, trent og så videre. I den anledning får jeg også lest bøker og sett filmer, serier og dokumentarer. Og det er egentlig grunnen til at jeg kom innpå bloggen nå, for å fortelle dere om en dokumentar (som er så langt fra kjedelig som det kan høres ut som) som jeg virkelig anbefaler deg å se. Her er jo et sted jeg kan ytre friheten til å si det jeg mener og saker og ting. 

The Cove. En dokumentar - thriller som jeg ble anbefalt å se. Det handler veldig enkelt om å prøve å stoppe slaktingen av delfiner i Taiji. Delfinbukten, der utrolig mange tusen delfiner er drept. Det tar for seg enkle grep, hvem som er i mot dette og prøver å stoppe det og hvem som "er i mot det". Vi følger en aktivist som gjør alt han kan for å stoppe dette. Men er maktesløs hvis en skal følge lovene. 

Det er en sterk, men sann historie. Som rørte meg. Og jeg syns flest mulig burde få vite hva som foregår. Selv om det er på andre siden av kloden. Skrik fra delfiner som blir stukket i hjel. Blod som fyller hele bukten rød. Hensynsløsheten. Og hvor hardt Japan og de som har med dette å gjøre, hvor hardt de jobber for å dysse dette ned og mørklegge det. 

Det er en grusom ting. Og derfor er det utrolig mye creds til disse menneskene, som i all sin makt (og ikke makt) går inn for at verden skal kunne se hva som foregår. De har blitt arrestert, forfulgt og noen drept. De bringer mange bra faktaer på bordet, og dokumenterer det de kan. Så for delfinene sin del passer teksten på coveret bra - "Man is their biggest threat and their only hope."

Og da lurer jeg. Har du sett denne dokumentaren før? Og hvis ikke, kommer du til å gjøre det nå?


Bilder hentet fra google

Design laget av Julie Viktoria
hits