Tonje Juvik - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

The month

Februar

Så var februar over også. Tiden har bare flydd avgårde. Selv om februar er en mye kortere måned, så føltes den enda kortere. 

Denne måneden må jeg si at høyepunktet er at vi har hatt en del sol og fint vær. Det er så mye bedre å kunne gå ut i solskinn og høre fuglesang mens jeg tar så mye bilder jeg bare kan! 

Jeg tenkte at jeg skulle ha månedens reise hver måned. Men nå tror jeg det må bli en flott tur jeg hadde over Dyrhovden. Siden jeg knapt nok har beveget meg ned fra fjellet her. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Månedens tips må være hvordan få flere instagram følgere. Like, kommentere (ærlige kommentarer) og være aktiv på instagram. Legge jevnlig ut bilder selv. Gjør research på hvilke hashtagger du vil bruke. Du kan bruke opp til 30 stykker. Og pass på hvor mange som bruker den enkelte hashtaggen. Har du ikke så mange følgere er det bedre om en hashtag blir brukt 10 000 - 50 000 ganger. Da er det lettere for andre å se ditt bildet. For hvis det er 1-3 millioner som bruker den, så forsvinner bildet ditt i mengden. Ellers er rundt 300 000 et bra tall også. Jo flere følgere og likes du får, jo høyere opp på tallene kan du gå. Men nå er dette sikkert bare for spesielt interesserte da, haha.

Månedens opptur må være at jeg rundet 1000 følgere på min instagram konto. Jeg har planer om å jobbe videre med sosiale medier i fremtiden, og da er det artig å få det til! Spesielt siden jeg startet med 250 følgere. 

Månedens nedtur er at jeg ble syk. Sikkert fordi det er så lenge mellom hver gang jeg blir syk, at da merkes det når man først blir det. Og så var det så fint vær ute samtidig, at jeg nærmest kravlet meg ut bare for å nyte det litt. 

Hva jeg har lært denne måneden. Det å sette pris på alt man har. Jeg har helsa i behold (nå når jeg er frisk igjen), jeg har familie og venner som er glade i meg, jeg har tak over hodet og mat på bordet. Det er utrolig viktig å sette pris på det man har i livet, og ikke bare se alt man ikke har. 

Månedens sang


 
Tracks

Nå er det en stund siden jeg har anbefalt noe film eller serie. Og forleden så jeg en film som er helt fantastisk. Den heter Tracks og handler om Robyn Davidson som drar ut på en fortryllende tur på 2600 km med hunden sin og fire kameler gjennom den australske ørkenen. Vi er tilbake til 1977 og følelsen av wanderlust slår til for fullt. Det som gjør alt enda bedre er at den er basert på en sann historie. Så hvis du får mulighet til å se den, så anbefales den på det sterkeste! Ligger på netflix.  
Solskinnstur i skogen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Don´t kill my vibe

Poh, i dag ble det en passe sen musikksøndag! Dagen har gått unna. Hadde en lengre fin tur med Jeltsin, før jeg fikk melding om at middagen var klar og at vi skulle kjøre kl 15. Da var jeg nesten halvveis tilbake på turen, så peiste avgårde oppover og hjem igjen. Slukte litt middag før jeg okkuperte badet og måtte hive meg rundt og gjøre meg klar. Hadde 20 min på meg fra jeg kom inn døra, til jeg var klar til å dra kl 15. Da var det ut for å besøke besto og besten. Hadde en koselig tid der ute med kaffe, saft og fastelavensboller. Kvelden kom, vi dro hjem igjen og så stod andre gjøremål på listen. (Jepp, jeg lager lister på alt, hehe) Så rommet ble rent og pent! Og nå er det tid for å slappe av litt. Håper alle har hatt en flott uke og en god helg! 

 
 
 
 
 
 


 
Siste dagen med tilbud

I sammarbeid med Travel Tribe og Wanderlust Store har jeg fått en egen rabattkode "Tonje", som gir deg 25% rabatt på utrolig mye stilige reise accessories! Og i dag, den 21, er den aller siste dagen med dette tilbudet! Så hvis det er noe du har gått og ønsket deg, så er tiden inne nå! Klikk her for å komme til nettsiden:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Litt solskinn på en regnværsdag

Regnet pøser ned, og jeg nyter det med noen gode ullsokker på og sov lenge om morningen. Det er godt å ha noen rolige dager. Så da blir det å nyte noe god mat mens jeg koser meg med en god bok inne. Det er noe med den følelsen når du sitter inne og du hører regnet plasker ned utenfor. Men, jeg var ute en tur mens det enda var fint vær og har noen bilder fra den nydelge dagen! Ha en flott uke folkens!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
MusikkSøndag

Tiden går så himla fort. Formen er heldigvis mye bedre, og mens jeg ble bedre, så forsvant solen, og tåka og regnet kom tilbake. Så kanskje jeg får noen gode tåke bilder! Men jeg har fått hørt på mye god (og merkelig av og til) musikk i det siste. Håper alle har hatt en fantastisk helg :)

 
 
 
  
Minitur

Heisann folkens! 

Siden formen ikke akkurat har vært på topp i det siste, så har jeg ikke fått gått de lengre turene jeg så gjerne skulle ha gått nå mens solen har stått på. Men jeg fikk likevel kavret meg litt rundt i området og knipset litt bilder. Det skal sies at det har vært utrolig nydelig i det siste. Solskinn og blå himmel om dagen, og måneskinn og tusen stjerner om natten. Ha en flott uke alle sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Slapp av inspirasjon

Så var søndag her igjen og en ny uke er rett rundt hjørnet. Og det er på tide med litt musikk inspirasjon! Jeg kom nylig over et nytt band som har fantastisk mye bra musikk, så jeg setter det på toppen av lista her. Enjoy!

 
 
 
  
Nei, jeg vil ikke se penisen din

I det siste har tankene mine kvernet litt rundt. Og for å dekke mest mulig, så vil jeg bruke ordet respekt. Det er så utrolig mye, nesten litt for mye innenfor ett ord. Det å ha respekt for medmennesker, dyr og naturen. Respekt for andres tid. Respekt for kvinner (og menn) Da sikter jeg mest til hvordan så mange menn behandler kvinner i dag. Det er trist at det er færre og færre gentlemen. Hvis en mann holder oppe en dør så kvinnen kan gå først i dag, så blir en mer overrasket, positivt overrasket selvsagt. Fordi det er så få som gjør det fortsatt i dag. 

Respekt for andres tid. For tid er den ene tingen som ingen kan kjøpe. Det ene som ingen kan få igjen. Hvordan du bruker din egen tid er opp til deg selv. Bare så lenge ingen andre kaster bort din tid. Det er også mange andre tidoppslukende ting. Som bilkøer og telefoner. Men det er et annet kapittel. 

Respekt for medmennesker. Måten du behandler andre på og måten andre behandler deg på. Og her er det så mange ting menneskeheten har feilet stort på. Og da håper jeg vi bare lærer av våre feil. For håp, det er noe vi virkelig trenger. Sammen med tiltak i noen kategorier. Da sikter jeg mest til de som ikke har respekt for dyr og natur. (Mishandling av dyr, kaste søppel i naturen etc) Og så har vi alle løgnene mennesker forteller seg selv og ikke minst andre. Hvorfor lyver mennesker? Hva tjener man på det? Sannheten kommer ut før eller senere. Om det går 1 dag eller 10 år, så vil sannheten komme ut. 

Respekt for kvinner. Nå har jeg satt hovedfokuset på kvinner. Menn trenger like mye respekt fra kvinner. Men i dagens samfunn vil jeg tørre å påstå at kvinner blir sett mer på som et "objekt" enn hva en mann blir. Vel, noen vil kanskje kalle meg gammeldags (eller ikke), men jeg forventer å bli behandlet med respekt. Det innebærer i alt som blir sagt, vist og gjort. Jeg har svært liten tålmodighet til overs til de som ikke gjør det. 
Noen burde sette opp en utdanning for menn verden over i hvordan å behandle kvinner. Nei, jeg vil ikke ha gratis opphold i marokko i bytte mot sex. Nei, jeg har ingen glede av å få snap av penisen din. Har jeg brødre - nei, er jeg gift - nei. Men jeg er fortsatt en person med egne frie valg. Det betyr ikke at jeg skal bli med deg. "Fordi jeg som kvinne trenger en mann." Og av alle ting. Et nei, er et nei. Det spiller ingen rolle om du spør på nytt hver andre time. 

Så hvorfor har det blitt sånn for så mange kvinner? Hvorfor blir vi fremstilt slik? Og hva er det vi må gjøre for å komme oss ut av denne objektiseringen? For vi er ikke bare et hull. 

Bare litt frustrasjon og masse tanker i ett. Respekt er noe jeg setter veldig høyt. Viser du ikke respekt til meg, så er ikke du noen jeg vil omgås med, snakke med eller bruke av min tid på. 

 

#TorsdagsTanker
Rabattkode til deg

I sammarbeid med Wanderlust Store har jeg fått en egen rabattkode som gir dere 25% på utrolig mye stilige reise accessories! Det gjelder t.o.m. 21 Februar og rabattkoden er Tonje. Så bare å slå seg løs!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Roadtrip bilder

Så var en ny uke her og finværet har ankommet vestlandet. Noe som er helt fantastisk! Noe annet som har ankommet er noe som har gjort meg syk. Så det får bli å nyte finværet mest fra innsiden av huset denne gang. Så fant jeg noen flere bilder jeg tok på rundturen i Norge. Fra både dyreparken og roadtripen vi hadde. Ha en flott uke folkens! 
Rundttur i Norge

Tirsdag kveld ankom Darren Bergen etter en lang reise fra California. Han ga meg fritt spillerom til å legge all planlegging for turen hans til Norge, så her la jeg flere fluer i en smekk. Han fikk en dag på seg, onsdagen til å komme over jetlagen. 

Torsdags morgen tok vi tidlig toget fra Bergen mot Oslo. Vel planlagt slik at dagslyset kom til vi nærmet oss fjellet. Det er mye nydelig norsk natur langs nsb banen Bergen-Oslo, og praktisk å samle mye norsk natur i en tur. 
Vel fremme i Oslo droppet vi tingene raskt på Citybox Hotel. Ligger sentralt, rent og pent, praktisk rom. Derfra dro vi til Nasjonal Galleriet hvor vi fikk sett mye flott og gammel kunst.  Vi hadde en rask tur oppom slottet, før vi møtte min tante og onkel som bor rett utenfor byen. Vi hadde en fantastisk middag på Egon og storkoste oss der. Tiden gikk og kvelden kom fort. Vi slo følge bort til sentralstasjonen før vi gikk videre mot Operahuset og hadde en liten vandretur oppå taket. Og tuslet så tilbake til hotellet og tok kvelden.  

Fredags morgen var det opp tidlig igjen. Og vi måtte rekke det neste toget som gikk i syv-tiden. Denne gangen retning Kristiansand. Vi fikk med oss en flott soloppgang, duppet litt av på veien, før vi var fremme i 12 tiden. Vi dro innom HT Sushi i byen (for de har så god sushi). Vi ruslet litt rundt, kikket på kirken, gikk langs havna og fikk se fortet. Litt senere ble vi plukket opp av to venner, som vi sov hos fra fredag til mandag. Lørdagen slappet vi av. Sov litt lengre etter å ha vært oppe sent, før vi dro avgårde til sørlandssenteret. Jeg fikk møtt flere venner og gamle kollegaer, kjøpt litt mer godt å ha i glasset før vi fikk dyreparken billetter til neste dag. Vel hjemme hadde vi en fantastisk hjemmelaget middag, før folk begynte å komme til "game night". Da er det masse spill av alle slags typer. Det blir bare ekstra morro med noe godt i glasset. Og morro, det hadde vi! Og det var utrolig godt å møte igjen så mange gode venner også!


 

Søndag var det å stable seg på beina etter en artig og sen kveld. For nå venter dyreparken på oss. Siden det er søndag, så er åpningstidene litt kortere også. Men vi rakk å se når de matet tigrene, løvene, ulvene (selv om ingen ulver kom da), gaupene, jervene og fjellrevene. Vi tuslet rundt og fikk sett tropiske dyr og krypdyr. Vi frøs (vel, jeg frøs) og drakk varm drikke. Det var en koselig dag, og det var lite folk i parken. Etter det dro vi hjem, skiftet klær, fikk i oss litt mat før vi tok med hundene og dro på tur til Høvåg. Og vi rakk akkurat solnedgangen over havet, mens vi grillet pølser og drakk kakao med gode venner. Mandagen kom raskt, og det var på tide for oss å komme oss videre på reisen. Vi fikk leid oss en bil og kjørte til Stavanger og ble der en natt. Vi utforsket byen litt, spiste god mat og slappet av før vi gikk Preikestolen neste dag. Noe som var en utrolig artig tur! Vi var veldig heldig med været, føret og alt. Det var klart, og isen hadde smeltet bort. (Det kan være farlig å gå der på vinteren, så det er ikke anbefalt uten guide eller riktig utstyr.) Men vi var heldig. For sikkerhets skyld snakket jeg med både Turistforeningen i område og et lokalt guided selskap, men som sa at det var trygt å gå opp. Siden det er såpass utenom sesongen, så var det nesten ingen folk i løypa. Vi møtte rundt 6-7 folk, og var helt alene på toppen. Noe som var helt fantastisk, siden det som regel alltid er folk der.PS: 26 North Restaurant and Social Club er en helt fantastisk restaurant! Vi var på den i Stavanger, og servicen, maten og alt var helt fantastisk!

Etter turen til Preikestolen så turet vi videre mot Haugesund. Ikke at det skjedde så himla mye der. Vi kom frem sent, fikk en god gratis kvelds på hotellet vårt. Slappet av, fikk tatt en god dusj. Og hadde egentlig tenkt å stå opp tidlig så vi kunne kjøre videre før vi måtte betale mer for parkering i gata. Det skjedde jo ikke. Istedet våknet vi senere på dagen, rakk en god frokost. Og slapp unna med frykten for parkeringsbot. 
Vi kjørte en tur ned til Åkrehamn, slappet av med utsikt utover havet før vi satte kursen videre mot Bergen. 
I Bergen fant vi en parkering for natta, da bilen skulle leveres neste dag, og vi fikk overnatte hos min søster som bor i byen. Vi slappet av, preiket skit og spiste god taco. 

Neste dag så var det avgårde for å levere bilen før vi tuslet rundt i byen, spiste en god frokost og fikk sett de klassiske stedene Bergen har å tilby. Etter en nydelig solskinnsdag i Bergen by så dro vi hjemover igjen. Hadde en fantastisk fjelltur i solskinn! Men det er et eget kapittel. Hele rundturen i Norge har vært fantastisk med masse venner, turer og opplevelser! 

Takk for turen!

 

 

Design laget av Julie Viktoria
hits