Tonje Juvik - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

The month

Mai

 

Tenkte det var på tide med en liten måneds oppdatering. Alltid fint med en liten oppsummering. 

Høydepunktet må være at jeg nå er på Island. Får jobbet, tjent penger, møtt nye folk og sett nye steder!

Månedens reise er da til Island! 

Månedens tips Uansett hvor du reiser, ha med en sarong, et par ullsokker og en tynn ullgenser. Eventuelt en tynn vindtett jakke. Det er priceless å ha, selv i varme land! (Var fantastisk å ha i Costa Rica også, spesielt i fjellene og når jeg ble syk) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Månedens opptur å få jobbe på Island!

Månedens nedtur Været er som Bergensvær bare enda mer ustabilt og kaldere. 

Hva jeg har lært denne måneden. Definitivt hvordan man vasker hotellrom. Har jobbet her såvidt over en uke og er allerede ute av tellinga på hvor mange rom jeg har vasket. 

Månedens sang. Har hatt denne på hjernen. 


 
Så langt på Island

Hey folkens!

Nå har tiden bare flydd. Det går fint på jobb og noen dager er hardere enn andre. Jeg jobber som stuepike på Hótel Höfn. Nå har alt vært veldig i startfasen og jeg har hovedsakelig jobbet 9-17, Men vi har også litt luksus med at vi ansatte spiser frokost sammen klokken 10, får lunsj av kokken 13, har kaffepause klokken 15.30 før det er hjem kl 17. (Og hvis vi jobber sent, så er det også middag 17.30) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har den nye skiftplanen kommet ut for juni og jeg fikk seks dager på og to dager av. Så da blir det litt tid til å utforske området. Det er et par steder som man bør ha bil for å komme seg frem, men det skal man klare å få til! 

Men det skal også sies at med jobben, det å utforske på fritiden, møte nye mennesker og finne på ting sammen og holde to blogger gående blir i meste laget akkurat nå. Så jeg kommer til å dele hovedsakelig på Tonjejuvik.com.

Jeg har også egen Facebook side til den så det skal bli lettere å vite når jeg poster (som er nå annenhver dag). 

Da snakkes vi! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 
Solnedgang over Vatnajökull

Den dagen jeg ankom Island, eller mer bestemt Höfn, og så for første gang den nydelige naturen her. Utsikten mot isbreen og fjellene som har tåke og skyer seg imellom, det er så utrolig nydelig. Fuglene som svirrer rundt og synger som om våren akkurat er ankommet. Til det å sitte ute og kjenne solen varme ansiktet og den kalde vinden som gir deg gåsehud rett etterpå. 

Jeg var helt utslitt den dagen jeg kom hit. Lang reise, lite søvn og mange inntrykk å ta inn. Men fortsatt følte jeg at solnedgangen er noe jeg bare måtte se. Og som også går ned over Vatnajökull. Tror jeg bare skal la bildene snakke for seg selv. Gleder meg til å få sett mer av dette landet! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 
Søndagsmusikk

Jeg tok meg friheten til å lage dette innlegget på forhånd. I tilfelle det blir travle tider når jeg ankommer Island med ny jobb og flytte inn og det. Men litt søndagsmusikk trenger vi. Håper alle har hatt en flott helg! 

Btw. Digger musikkvideoen i Born to be Wild. 

 
 
  
Vel fremme - bilder fra turen

Da er jeg vel fremme i Höfn på Island. Dagen har vært passe lang i dag da jeg fikk 4,5 timer med søvn før det var opp og avgårde til Flesland. Etter en totimers flytur til Reykjavik, skrudde jeg klokka to timer tilbake, så ruslet vi litt rundt i hovedstaden. I Reykjavik møtte jeg min nye roomie Linnea, som kommer fra Sverige og som skal også jobbe med det samme som meg. Vi spiste på en restaurant som serverer vegan og glutenfri mat, Gló heter det og de hadde mye nydelig mat! 

Ellers så fikk vi sett Hallgrímskirkja, som er mer eller mindre et landemerke i Reykjavik. En stor kirke med arkitektur inspirert av Svartifoss, som er en stor foss med en veldig spesiell karakter. Og vi var innom kunst museumet en tur. Etter det slappet vi litt av, og ventet bare på neste fly videre mot Höfn. Da fløy vi fra Reykjavik sin flyplass. Jeg har aldri vært borti en så liten flyplass. Det er ett rom, der leverer du bagasjen, får billetten, sitter og venter, før du går ut en dør og rett inn i et miniatyr fly. Ingen sikkerhetskontroll eller noe heller, ingen vakter eller noe. Men skal si alt gikk mye raskere da også. 

Etter ankomst her i Höfn ble vi hentet på enda en liten flyplass, kjørt til hotellet med litt forklaring på hvor ting er underveis. Vi bestilte oss middag (jeg valgte Lobster soup. All sjømat i restauranten er lokalfisket her i Höfn), og mens vi ventet på middagen ble vi med på en rundtur på hotellet og fikk hilse på masse nye kollegaer. En hel bunke med hyggelige folk! (som jeg ikke husker navnet på en eneste en nå..) Middagen var knall, vi fikk hotellrommene våres (siden der vi skal egentlig bo er under oppussing). Og nå er neste plan å rekke solnedgangen over Vatnajökull (største isbreen i Europa). Som vi har fantastisk utsikt mot fra hotellet! 

Snakkes snart folkens!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Forberedelser

Nå er det under et døgn til jeg sitter på flyet på vei mot Island. Dagene har bestått i å få gjort klart alt sammen som å tømme dataen for gamle bilder, få tak i ekstern harddisk til å ha med på reisen, klippe klør og renske bur til marsvina. Ikke minst det å gå igjennom et halvt tonn klær for å finne ut hva jeg skal ha med i min lille 36L Osprey ryggsekk. Siden jeg absolutt fikk den ideen om å kun ha håndbagasje med for de neste 5 månedene til Island! Jeg vet det er fullt mulig, så da skal jeg klare det! Og jaggu ser det ut til at det skal gå fint og! (nærmere oppdateringer kommer nok på snapchat om det går eller ikke i sikkerhetskontrollen..) 

Det blir enda mer jevnlige oppdateringer på instagram og snapchat @tonjejuvik for de som ønsker å følge med der. 

Snakkes på Island folkens! 


Hvem hadde trodd at det der holder for 5 måneder!!
 
Karneval

Sist lørdag var familien i barnehagen til niesen min på karneval. Utrolig koselig! Barn og mange voksne også hadde kledd seg ut. Det var en nydelig solskinnsdag, og vi nøt det å sitte ute og smake på masse god mat, da alle som var der hadde med seg noe.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#Mandagsbilder
Egoisme: Hvor går grensa?

Noe alle har, men i forskjellig grad. Egoisme. Det er ikke noe vi egentlig snakker om, men som mange himler med øynene for, det øyeblikket når noen prioriterer seg selv først. Det er både en god og dårlig ting.
La oss si det er et stort og et lite kakestykke og det er to personer som vil ha kake. Den første velger det største stykket, og den andre personen sitter igjen med det lille kakestykket. Men hva om den første personen ikke ville ha så mye kake, og velger det lille stykket. Er vedkommende fortsatt egoist da? Ja. For det tjener vedkommende selv om det er et lite stykke

Det er veldig tynn grense på hva som er greit og ikke innenfor gud vet hvor mange temaer og felt. Det er ren høflighet å spørre hva andre ønsker og så ta det derfra. Selvoppofrelse er viktig sammen med det å kunne sette seg selv litt først. Det er drømmer jeg har mest i tankene når jeg sier det. Vi alle har noe vi ønsker her i livet. Om det er å kjøpe seg hus, jobbe med hobbyen, bli rik eller reise i hele verden. Sistnevnte er min drøm. 

Men er man egoist når man følger drømmene sine? For det er jo ikke alltid at venner og familie har sett for seg alt du kom til og vil gjøre. Alle de små valgene vi tar, som enten er til vår egen eller andres fordel. Hva er riktig og hva er galt å gjøre? Men det er ok å tenke på seg selv. På samme måte som det er ok å tenke på andre før deg selv. Det må være en balanse. Selv om den grensen kan være litt blurry til tider. 

Mange tanker som svirrer, men er lite system på de. Er alle sommerfuglene i magen som har flydd opp i hodet og surrer rundt og roper Island hele tiden! haha! 

 

#torsdagstanker
Hva jeg gjorde 1 mai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Music inspo

Så er det tid for litt søndags musikk. Elsker å samle litt ny inspirasjon til musikk å høre på. En uke er over, og en ny er rett rundt svingen. Og vi alle håper at det ikke blir noe blåmandag i morgen. Det har, for min del, vært en god uke med sol og mye på planen, og har begynt nedtelling til flyet setter snuten mot Island. Ellers har jeg kanskje fått vite hvem jeg skal jobbe med og dele rom med på Island. Hun er svensk og vi deler akkurat de samme interessene. Så det blir spennende!

Ha en flott uke!

 
 
 
 

#søndagsmusikk
 
Surrete torsdagstanker

Nå begynner jeg å kjenne på det at avreise nærmer seg. Og for en planlegger som meg, så går pulsen opp noen hakk når jeg ser hvor mye jeg både bør og vil gjøre før avreise. Men samtidig er jeg så utrolig glad for det også. Det beste jeg vet er å fylle dagene mine opp med ting, få gjennomført det og kjenne på følelsen av å ha hatt en effektiv dag. 

Tankene har svirret mye i det siste med alt fra hvilken forsikring jeg burde ha til hvilket mobilabonnement jeg skal bytte til. Jeg har storkost meg med mine kurs-mates og jeg har nytt solen og varmen som endelig har kommet til Bergen. Det har vært både topptur i fjellet og kaffe med venner. I dag blir det å reise hjem til bygda, før jeg drar på karneval lørdag og MC vårmønstring søndag. (gi en lyd om noen joiner på vårmønstringen.) 

There´s also a new blog coming soon for all my English readers, so hang in there!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bilde fra fjelltur 1 mai.
 
Bursdagsbilder

I går var bursdagen min, og lørdagen feiret jeg det med gode venninner. Det var utrolig koselig og kjempe artig! Håper dere har hatt en like fin helg som jeg har!

Due to dårlig internett, så fikk jeg ikke postet #mandagsbilder i går. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Design laget av Julie Viktoria
hits