Tonje Juvik - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Året 2016

Året 2016 har definitivt hatt mange større forandringer for min del. Det har vært både opp og nedturer og jeg har lært så utrolig mye, og vokst på det. Tiden før vi entrer ett nytt år er ofte en tid vi tenker tilbake på alt som har skjedd, og hvor langt vi har komt.  Nå entrer vi øyeblikk enda ett nytt år - 2017. Og jeg har oppsummert hvordan 2016 har vært.

Nyttårssaften til 2016.

Var min forlovede og jeg hjemme hos mine foreldre på vestlandet og feiret. Vi hadde stjerneskudd og champagne og koste oss aldeles mye. Både tiden før og etter nyttårssaften hadde vi nydelig vær, flotte fjellturer og slappet av med ferie og familie. 

Rundt 10-15 dager senere ble det slutt mellom min forlovede og meg. Dette er en av de større nedturene og jeg fikk kjenne på kjærlighetssorg. Følelsen av å ha mange drømmer og planer sammen, til at alt jeg så var svart tomhet. (dette er noe jeg tror mange erfarer, men som ikke så mange snakker om.) Jeg endte opp med å google meg frem til de forskjellige stadiene med kjærlighetssorg med tårer i øynene og ble mer bevisst på hvor jeg var og hva jeg kunne gjøre mentalt for å komme fortere over det. Med god hjelp fra min ex. 

Vi bodde sammen fra januar til starten av juli sammen som venner. Vi er fortsatt gode venner i dag. Det er ingen av oss som har gjort noe galt, og vi har alltid respektert og vært 100% ærlig med hverandre både før og etter bruddet. Etter en liten stund begynte det å klarne mer opp for min del og jeg startet helt på nytt med "hva vil jeg?" Og jeg fikk kontakt med en skole, så jeg skulle på skole til Costa Rica. Og i mellomtiden vi bodde sammen, hadde vi også mange flotte motosykkel turer. 
 

Skole i Costa Rica

Da jeg endelig hadde bestemt meg for å dra, så satt jeg og kikket på flybilletter og fikk ordnet med vaksiner, vitnemål og alt som måtte klargjøres før avreise i september. Første skoledag skulle være 19 september. Men det gikk ikke som planlagt. Etter nye regjeringen kom har det komt nye regler og det ble masse styr. Flybillettene var allerede bestilt og vaksiner tatt. Så da det ble avlyst så ble det til en backpacking tur i stedet. 

Tiden i mellom

Mellom Juli og september før jeg dro bodde jeg hjemme hos foreldrene mine. Med kun oppsparte midler og ingen jobb i det tidsrommet så var det starten på å leve litt trangere. Jeg satt og gjorde research hver dag og startet med å lage en noelunde reiseplan. Finne ut hva jeg kunne pakke og hvor jeg kunne sove. Jeg la inn California i reiseplanen min og fikk ordnet med ESTA søknaden. Dagene bestod fort av å stå opp, spise frokost, ut på tur i fjell og elelr skog. Ta masse bilder. Komme inn, lese og jobbe med research, middag, mer research, en film på kvelden og så seng. Og det var veldig deilig å kunne legge opp sin egen hverdag. Ikke minst kjenne reisebugen i magen full av glede og klar til å dra! 

16 september

Endelig var dagen der. Avgårde dro jeg med 2 dagers reisevei før jeg ankom Costa Rica 18 september. Jeg hadde en fantastisk 2 ukers tur hvor jeg bestemte alt selv (siden jeg dro alene) og tok hver dag som de kom. Siden jeg hadde gjort research på forhånd, så hadde jeg masse gode hosteller å velge mellom, men jeg bestilte kun de to første nettene før jeg dro fra Norge. Resten bestilte jeg dagen før mens jeg var der nede. Og slik ble også hele reiseruten min forandret mens jeg var der. Man møter så himla mange hyggelige mennesker, og mange ga meg tips til gode steder å spise og til steder å se. Det er og fantastisk å møte andre mennesker som er like glade i å reise som meg. 

2 oktober

Dette er dagen jeg satt meg på flyet mot California. Jeg landet i Los Angeles sent på kvelden og ble hentet av Darren. Darren er en fantastisk fyr. Og det kommer til å høres helt sprøtt ut, men vi møttes første gang da han fløy helt fra California og til Houston hvor jeg hadde en mellomlanding på vei til Costa Rica 17 september. Han hentet meg i LA, og vi kjørte hjem til hvor han bor i San Clemente hvor jeg bodde hos han i mitt opphold i California. Vi hadde flotte reiser rundtom til både Pismo Beach, Big Sur, Redwoods, San Diego, vi var på konsert og vi hoppet i fallskjerm. Og jeg forstår nå hvorfor så mange er glad i California. Det er så utrolig flott der!

19 oktober

Satte jeg meg på flyet hjem igjen. Uten å egentlig ville dra hjem igjen og avslutte eventyret. Den 20 oktober landet flyet og jetlag viste seg for første gang. Jeg sov i 14 timer og det første jeg gjorde når jeg stod opp var å sjekke nye flybilletter. Jeg tok også beslutnigen med å endre på noe i livet mitt hvor jeg vil ha mer frihet til å utforske verden, men også kunne jobbe. Så jeg startet med å kunne starte opp for meg selv. Som en online entrepreneur da. 

 

Desember

Trangen til å reise er ikke blitt mindre. Og det er en stor motivasjon til å jobbe hver eneste dag med å komme i gang som online entrepreneur. Jeg føler jeg har lært mer på den tiden siden jeg startet enn hva jeg lærte på tiden min i skolen. Og jeg har definitivt lært mer nyttige ting. Det går opp for meg hvor fort dette året har gått. 

To dager før julaften fikk familien mi beskjeden vi ikke hadde forestilt oss skulle komme. Kommunen privatiserte den 1 kilometer lange veien opp til hit vi bor. Kommunen hadde det oppe som en sak i fjor for å privatisere, og vi kjempet alt vi kunne for at det ikke skulle bli det. For det betyr at vi må flytte, uten valg. Denne gangen så fikk den ene naboen vi har en telefon fra lokalavisa om hva de syns om at veien er oppe for å bli privatisert igjen. Og da kunne avisa fortelle at kommunen skulle ha møte i januar angående det. 22 desember, skulle vise seg å bli dagen vi fikk vite, helt tilfeldig at kommunen allerede hadde privatisert veien 15 desember. Uten å så mye som ta en telefon, sende mail eller noe til oss som blir berørt. Så desverre så ender året 2016 med viten om at vi må så snart som mulig begynne å rydde i tingene og gjøre oss klar til flytting.  

Ellers så fikk jeg også jobb i den lokale blomsterbutikken DeKorina i desember, og det skal bli godt å endelig få min første lønning igjen etter et halvt år uten inntekter. Og jeg føler jeg har vært utrolig heldig som har fått en så flott sjef og hyggelige kollegaer hvor vi kan være kreative sammen på jobb. Bare synd jeg får en veldig mye lengre reisevei nå siden vi må flytte. 

Jeg ser for meg at 2017 blir et år med enda flere forandringer, så det blir spennende å se hva vi har i vente!

Godt nyttår alle sammen! 
Hvordan få billigere flybilletter?

Det er alltid litt forskjellige gode tips ute og går for hvordan man kan få billigere flybilletter. Noe som er veldig greit hvis du allerede har bestemt deg for at nå skal du ha ferie. Så jeg har samlet litt tips så du også kan spare litt penger på det. 

 1. Reis utenom høysesongene. 
  Det er i grunn veldig logisk. Da prisene stiger utrolig mye i høysesongene. Så hvis du har mulighet, reis utenom høysesonger.
   
 2. Bestill billetter når det er fint vær.
  For alle lengter til varmere vær og sol når det snør og regner her i Norge. Da stiger også prisene. Så hvis du bestiller flybilletter mens alle andre er ute og nyter solen, så sparer du litt der. 
   
 3. Tirsdag ettermiddag og hele onsdag.
  Det er faktisk mye billigere å bestille på disse dagene.
   
 4. Reis på en onsdag.
  De fleste business folk reiser på mandager og tirsdager, mens mange tar ekstra tidlig helg på torsdager og fredager. 
   
 5. Tidspunktet på døgnet.
  De fleste orker ikke å dra grytidlig på morgenen og vil helst være fremme på kvelden. Så da bør du benytte deg av det. Reis tidlig eller sent på kvelden. Er oftest billigere billetter da.
   
 6. Meld deg på nyhetsbrev.
  Veldig ofte kommer tilbudene på mail til de som har meldt seg på nyhetsbrevene fra selskaper. Ofte et par dager før resten av verden får se det i offentlighet. Og de billigste billettene går først.
   
 7. Bestill i god tid.
  Som regel er det best å bestille 6-8 uker i forveien. Med mindre det gjelder sommerferie eller en veldig lang reise. Bestill så tidlig som mulig da. 
   
 8. Restplasser.
  Eller kanskje du har is i magen og klarer å vente helt til siste slutt. Det ligger mange gode restplasspriser ute med både avreise samme dag og samme måned. Flere inkluderer både fly t/r og kan ha med spesifisert/uspesifisert boplass. 

  (Fortsetter under bildet)
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   
 9. Hvor skal man lete etter de billigste prisene?
  Personlig bruker jeg Finn.no Reiser og Skyscanner mye. Disse to har også apper man kan bruke. Ellers så er det et uttallig med forskjellige reiseselskaper og søkemotorer som trivago, momondo osv. Ofte etter jeg har funnet en veldig billig og bra billett på finn.no for eksempel, så går jeg inn på selve flyselskapet etterpå. F.eks. Norwegian, SAS, Widerøe, og søker opp samme datoene for å se om det er noe forskjell. 
   
 10. Samle poeng.
  Kickback er grei å bruke der du får tilbake en viss % av beløpet når du bestiller. Ellers så bruker jeg Norwegian Reward kredittkort når jeg bestiller og får da cashpoints hvor 1 cashpoint = 1 krone. Er veldig greit å bruke, for så å overføre rett etterpå. (Bare pass på at du bruke hodet når det kommer til kredittkort.) Ellers har mange flyselskap poengordninger der du kan tjene på det. Spesielt hvis du er glad i å reise.
   
 11. Lavpriskalender. 
  Har du noen dager til eller fra, så er det veldig greit å bruke lavpriskalenderen. Den viser hvilke dager som er dyrest og hvilke som er billigst. Skyscanner har en fin oversikt der, da de grønne dagene er billigst, gule er midt i mellom og røde er dyrest. (og så står det prisnivå over.)
   
 12. Les på reglene til flyselskapet.
  Vet det høres kjedelig ut, men det kommer veldig godt med. Pass på at du ikke blir overasket med setereservasjonsgebyr, bagasjegebyr osv. Sjekk at prisen inkluderer alt. Ellers så kan det fort bli dyrere. 

  (Fortsetter under bildet)
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   
 13. Sjekk flyplasser.
  Veldig ofte kan det gjøre stor forskjell fra flyplass til flyplass. Hvis du har mulighet til å reise til en annen flyplass, så er det lurt å sjekke opp hvilke priser de har. Oslo Gardermoen er billigere å fly fra i forhold til Bergen Flesland stort sett. Men det er også som regel billigere å dra fra svenske flyplasser i stedet for norske. 
   
 14. Kredittkort.
  En ting at man kan samle sånn som cashpoints hos Norwegian Reward, men når en bestiller med kredittkort, så får en med forsikring også. Men ikke belag på kun den. Husk å ha egen reiseforsikring også. Men det kommer handy med hvis en må avbestille flybilletter senere. Man kan spare noen kroner på det, istedet for å ta avbestillingsforsikring gjennom flyselskapet. 
   
 15. Gjør det selv.
  Har du mulighet, så gjør det selv. Bestiller du igjennom et selskap så tar de en liten % for at i det hele tatt selskapet skal tjene noe. Vil du ha det billigst mulig er det best å gjøre det selv. Men skal du ha en pakkreise og vil slippe å ordne fly, hotell og aktiviteter, så er det nok tidbesparende å få andre til å ordne det for deg, men du betaler for det også. 
   
 16. Del det opp.
  Har du mulighet til å ta noen dagers mellomlanding et sted før du reiser videre, så kan du spare litt på det i forhold til en direktereise. Det kommer selvsagt an på hvor du skal og når du reiser også. Men kanskje det er litt nytt og spennende i f.eks i Amsterdam du kan se i en dag før nattflyet videre til Italia? 

  ​​

Hvis du kommer på noen flere tips er det bare å si ifra! 

 
Målsetting - ikke nyttårsforsett

Hvis det er noe du vil endre på, gjør det med en gang. Ikke vent til første januar, ikke vent til en bestemt dato med å begynne. Begynn her og nå. Det er alt for mange som tenker at de må huske å ha det med i nyttårsforsettet. Så går det 1-3 mnd ut i nyåret før de gir opp. Og er uten mer futt. Så lager man neste års nyttårsforsett som inneholder akkurat det samme. 

Sett mål i stedet. Prøv å forbedre deg selv hvert år. Det hjelper å notere ned ting du gjør, ha en journal. Så ser man hvor langt man har kommet med målene sine. Man skal ikke henge seg fast ved fortiden, men det er viktig å se tilbake på hvor langt man har kommet. 

Jeg har ikke nyttårsforsett. Jeg har mål. Både uker, måneder og år. Jeg skriver ned drømmene mine og jobber med de hver dag for å komme litt lenger. Selv om det tar tid, så er det mye bedre enn å aldri begynne. Det er så fort gjort å tenke at "nei det ordner jeg i fremtiden". For da skjer det ikke. Finn ut hva som må til for å oppfylle drømmene dine. Fokuser på en eller to drømmer. Gjør research og skriv ned det som må gjøres for å nå målet ditt. Så deler du det opp til månedsmål og ukesmål. Er du veldig engasjert kan du også lage dagsgjøremål. 

3 tips:

 • Skriv ned målet/målene dine. (ikke ha for mange på en gang. Fokuser på 1-3 mål)
 • Heng det et sted hvor du ser det minst to ganger daglig.
 • Visualiser målet ditt. Se det for deg. #Torsdagstanker

 
Tur i stormen

Nå har det allerede buldret og braket med lyn og torden. Strømmen gikk også flere ganger i går. Så det er ingen tvil på at stormen er på vei eller at den allerede er her. I dag gikk jeg også på tur med begge hundene, og det blåste og snødde noe voldsomt. På et punkt veltet vinden meg over når jeg hadde en liten pause på veien.  Så er veldig glad for at jeg ikke bor nærmest kysten nå. Håper bare det ikke kommer så himla mye snø nå. Ha en fin dag videre alle sammen!

#MandagsBilder
Musikkinspirasjon som hjelper å beherske sinne mot kommunen

I dag når jeg våknet var det lyst, fint og hvitt ute. Så utrolig deilig å våkne av seg selv. Om en uke så har vi entret et nytt år. Ting blir det samme, men likevel store forandringer. Det gikk ikke så lang tid før snøen ble til regn, og det hvite på trærne forsvant. Jeg hadde en flott fresh tur i skogen i regnværet. Det er alltid ekstra deilig å komme inn etterpå da også. Slappe litt av før de vanlige søndags gjøremålene må gjennomføres. Nå er det bare spørsmål om tid på hvor lenge jeg får gjort det her. 

Vi skal nemlig flytte. Vi kan ikke vedlikeholde en kilometer lang vei som ikke er blitt skikkelig vedlikeholdt fra før. Og så langt er det lagt et omslag på at det må brukes 2,6 millioner på å få den nærmere mot normal vegstandard. Men jeg ser for meg at det blir vesentlig mer enn det. Når man ikke holder ting ved like underveis, så får en alt på en gang, sånn er det bare.  Ta grøfter for eksempel. Når de ikke blir tatt, så renner vannet ut i vegen. På vinteren så har det vært varierende vær i det siste. Regn først, det legger seg i sprekker og hull, renner som en elv i veien før det blir kaldere, vannet utvider seg når det blir kaldt og vegen sprekker mer. Og før du vet ordet av det er vegstandaren dårligere. Ikke minst at det blir klink is på vinteren når vannet i veien fryser. 

Men nå ble det mye snakk om veien her. Jobben som kommunen hadde, men som de ikke klarte å gjøre. Så nå lemper de ansvaret over på private for å slippe å ordne opp for seg. Det jeg egentlig ville var å ha litt musikk inspirasjon. I disse tider hjelper musikk mye for min del. So here we go! Håper alle har hatt en flott julaften og får en flott romjul!

 
 
 
 
(og yes, det har gått veldig mye i slightly stoopid i det siste)

#Søndagsmusikk
 


 

 

 
Feirer siste jula i barndomshjemmet

Nå sitter jeg her og ser på tre nøtter til Askepott. Er nok min viktigste juletradisjon.
Er litt blandede følelser da dette blir min siste jul her i barndomshjemmet. Kommunen har privatisert veien,  så vi må flytte. Så nå er det bare å ta inn alle sanser og lage flere gode minner som jeg kan ta med videre fra hjemstedet her. Vi har fått en hvit jul,  da det snør ute og trærne er blitt hvite. Ha en god jul alle sammen!
Hvordan få respekt, og hva man ikke bør gjøre

Noe som er veldig viktig for meg, og som alltid har vært viktig for meg er respekt. Holdningen til andre mennesker rundt deg. At du ser på andre som dine likemenn eller setter de høyere enn deg selv. At du respekterer andre som de er. Uansett hvem de liker, hva de sier eller hvor de er fra. Det at du aksepterer hvordan andre er, og at du viser det gjennom ord og handlinger. 

Hvis noen oppfører seg respektløst ovenfor andre mennesker eller meg selv, havner de veldig kjapt på liste over mennesker jeg ikke liker å være rundt. Alle skal kunne være seg selv uten frykt for at noen slenger med leppa eller ler av en. Som oftest så er det også slik at hvis en viser respekt mot andre, så viser også de til deg (selv om det også finnes unntak). 

 • Du oppnår ikke respekt ved å gjøre andre redd for deg. Da går en mer i selvforsvar eller går med frykt
 • Ærlighet. Du oppnår lite eller ingenting ved å være uærlig, og så fort man oppdager at du lyver for folk, så mister du andres respekt for deg. 
 • Handlinger. Ting som noen folk går igjennom eller valg som de tar. For eksempel veteraner, frivillige hjelpearbeidere/sykepleiere/leger som drar til krigsområder. 
 • Valg. Noen ganger må en ta tunge valg. Og selv om en ikke alltid er enig i avgjørelsene som blir tatt, så må en respektere personen som tar de og avgjørelsen i seg selv. Selv om det kan være vanskelig. 
 • Noe jeg har lagt merke til, er at personer med en tittel eller stilling oppnår raskere mer respekt enn en helt vanlig hverdagsperson. For eksempel politi, militære, folk i høye stillinger og rike folk. (Personlig merker jeg stor forskjell i hvordan folk ser på meg nå kontra når jeg hadde militæruniformen på.) 
 • Vis at du ser andre. Si hei, spør hvordan det går, gi et nikk eller et smil. Det å overse andre viser ikke respekt. 
 • Selvrespekt. Sett grenser, vit hva du står for, ikke aksepter hvis folk behandler deg respektløst.

 #TorsdagsTanker
Er du stressa?

Nå er ny uke i gang - juleuka faktisk. Mange er sikkert stressa og tenker på alt de vil få unnagjort før den store juledagen er her. Men jeg vil minne dere på hvor viktig det er å stoppe litt opp og ta et pust i bakken. Nyte tiden så mye som dere kan. Dette er noe skoleelever og studenter sikkert gjør mer når de er ferdig med eksamen og juleferien endelig er her. Men til alle dere som går i jobb, husk å pust dere også. 

Har mye å få unnagjort jeg også. Men det er like viktig å kunne slappe av, som å få ting gjort. Det hjelper ingen å stresse med noe. Så lenge man vet at man gjør sitt beste. Så jeg vil gjerne vise dere hvor flott det var her sist vi hadde fint vær. Noe av det beste jeg vet er å bare trekke pusten dypt i frisk fjell luft og nyte hvert eneste minutt av den vakre naturen vi har her i Norge. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#Mandagsbilder
Hvordan uka har vært + litt stemning

Den siste uka har flydd unna i en fei. Har vært på jobb mandag til fredag og lørdag var det avgårde og satt barnevakt for niesen min. Dette er en veldig kort oppsummering på uka. Ellers så står jo juleuka for tur, og jeg ser for meg at hverdagen kommer til å bli enda mer travel enn hva den har vært så langt. Folk skal handle blomster, begravelse, lage ting på jobb. Så er det min egen jobb her hjemme der jeg prøver å få gjort litt hver dag for å bli bedre og lære mer. Og ikke minst at folk kommer til å handle som en gal før julaften på lørdag igjen. Eneste jeg bør prioritere er søvn. Jeg er en ekspert på å nedprioritere søvn når jeg har en lang liste med ting å gjøre, selv om jeg elsker å heller ha litt for mye å gjøre enn for lite. Og det er i grunn aldri for lite å gjøre hvis en bare bruker fantasien. 

I dag blir det en effektiv dag igjen. Rydding og bytting på seng og alle andre faste søndagsrutiner før det er ut på øya for å besøke familie. Ellers så kan jeg si at 2017 får nok en god start og nye planer er allerede godt i gang med å bli oppfyllt! Holder for øyeblikket på å planlegge enda mer, så dere får vente i spenning litt til før jeg sier noe! 

Men siden juleuka er på vei, så har jeg litt julemusikk til dere! Jeg er enda ikke i julestemning, men kanskje det hjelper dere =)

 
 
 
 
 


#Søndagsmusikk
  


 
Oppskriften på å få det bedre selv

Det du gir, det får du tilbake. I dag ser jeg så mange mennesker som er grusomme mot andre, og så mange mennesker som gjør alt de kan for å hjelpe hverandre. Hvis alle hadde vært gode mot hverandre så hadde verden vært et bedre sted. Mye startet med indiske filosofer, religioner og troen på gjenfødelse. At karma, det å handle godt mot andre mennesker så du selv får det bedre i ditt neste liv. 

Det varierer veldig fra person til person om man tror på karma eller ikke. Men det å være snill mot medmennesker skulle vært en selvfølge. Når du er god mot andre, så får du det bedre med deg selv også. Og nå i juletider blir mange mye mer generøse og snille med hverandre. Men hva med resten av året? Skal vi være egoister i elleve måneder og så veie det opp med å være god i en måned? 

Det å få det bedre med seg selv kommer også innenfra. Det sitter mentalt. I denne materialistiske verden føler vi at vi trenger masse ting for å bli lykkelig, når alt vi egentlig trenger er å sette oss ned og begynne å endre på tankegangen vår.

Dette sitatet om livet liker jeg veldig godt. 
?Forget about your life situation and pay attention to your life. Your life situation exists in time. Your life is now. Your life situation is mind-stuff. Your life is real.? - Eckhart Tolle.

En ting at jeg vil leve livet mitt til det fulle, oppfylle alle drømmene mine (det er jo det de er til for). Men også at andre skal kunne oppfylle sine drømmer, og leve det livet de ønsker. Jeg blir inspirert av å kunne inspirere andre. 
Så jeg utfordrer deg til å tenke over tenkemåten din, hvordan du reagerer på ting. Er det utsolgt for den tingen du så gjerne ville ha, så ble du i litt dårlig humør? Kanskje det var meningen at du ikke skulle ha det akkurat nå. Kanskje du ikke egentlig trenger det. Selv om det ikke føles slik der og da. Det sitter i huet. Troen på at du må kjøpe det du vil ha for å bli lykkelig. Hva med alt det du har fra før? Hvor lenge var du lykkelig etter du kjøpte det?


 

Hvis du vil få automatisk oppdatering i facebook newsfeeden din når jeg poster kan du like siden min på Facebook her. 

#TorsdagsTanker
Mandags update

Nå er mandagen her og jeg er for øyeblikket på vei til jobb! I dag er det en uke siden jeg startet hos DeKorina, og jeg trives veldig godt! Har fått laget flere dekorasjoner og prøvd meg på buketter og det å pakke inn disse tingene. Det er ikke like lett som det ser ut! Julen nærmer seg med stormskritt, så det er greit å få øvd seg mest mulig før julerushet begynner. Var på jobb fire dager i uka som var, men fyller opp alle dager likevel med egen jobb. Da jeg fortsatt jobber med å starte opp online og det å kunne bli independent travelpreneur* en dag.

I går ble det sol og fint vær etter hvert, så da måtte jeg ut en tur. Det har vært en del tåke og regn i det siste, så da må det nytes når det er mulighet for det. Ha en flott mandag alle sammen!

Og hvis du trenger litt inspirasjon til varmere strøk, så ligger det noen bilder på instagramen min.

*En entreprenør som reiser. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Søndags inspo

Søndagene er den mest travle dagen i uken for min del. Bytte på sengen, støvsuge, rydde, legge en plan og lage nye mål for uka som kommer. Er det noe jeg vil endre på, så kan jeg gjøre det nå. Nå er det å gjøre ferdig de siste tingene før jeg får litt mat i magen og så er det avgårde en tur. 

Det jeg egentlig ville vise dere er litt musikk inspirasjon. Når man rydder og vasker hjelper det på å ha litt musikk i mellomtiden. Eller hele tiden. *musikkavhengig*

Håper alle har hatt en flott uke, og at alle har nådd sine mål!

  


 
Lengselen etter en varm sol

I dag så føles neste reise så himla langt unna. Det er torsdag åttende desember og vi er godt inni en varm/kald vinter. Dagene er så korte, så hvis du blunker for lenge så går du glipp av dagslyset.

Jeg vet at neste reise kommer. Jeg vil bare vite når. Jeg vet at jeg skal ut på nye eventyr, jeg vil bare vite når. Jeg elsker å vite. Jeg elsker å ha en reise å se frem til. Akkurat nå har jeg så mange drømmer på gang at det er vanskelig å kutte de ned til å vite hvor jeg skal begynne å fokusere. Selv om det er deilig å ha fulle dager, så er det deilig å kunne slappe av og kjenne på lav puls også. 
Jeg gleder meg til å kunne se solen igjen. Lukke øynene og drømme meg bort, late som det er solen i California som skinner og brenner huden min litt. Den dagen kommer igjen. Jeg vet bare ikke når.

I mellomtiden er det bare å slappe av , jobbe, stå på, gjøre sitt beste hver dag og gjøre det man kan for å nyte livet. Man har et mål å nå, men det er viktig å ikke bli blind på veien dit. Veien til målet er like viktig som målet i seg selv.

Her er to musikerer som bor i California. De senker definitivt pulsen min og får meg til å drømme meg litt bort. En dag skal jeg se de live. Jeg vet bare ikke når.

Wheeland Brothers

 
 


 
Hvordan det står til

Da har jeg en spennende nyhet fra disse kanter! Jeg har fått meg jobb! Gleder meg masse og det blir mye nytt og spennende å lære seg. Jeg skal jobbe på den lokale blomsterbutikken DeKorina . I dag er min første dag med opplæring. Ønsk meg lykke til! 
Ellers har jeg i det siste vært med på masse webinarer, lært masse nytt på den kanten og ikke minst hvordan man kan bruke internett til sin fordel. Så det blir muligens noen småforandringer fremover. Babysteps. Selv om jeg ikke går på skole, så betyr det ikke at jeg ikke vil/må lære meg selv nye ting. Jeg har alltid elsket å lære nye ting. Bare ikke på skolebenken ved å sitte i 7-8 timer og føle etterpå at man ikke egentlig fikk noe ut av det. Internett er et mektig sted, og nå kan jeg lære meg hva enn jeg vil. Har også vært ute på småturer og fått et par bilder her og der som jeg gjerne vil vise dere. Håper alle har hatt en fantastisk uke og helg! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Søndags musikk

Hver måned så mekker jeg sammen de sangene jeg liker. Og når den måneden er over så legger jeg de over i 2016 spillelisten min på Spotify. Nå har jeg akkurat begynt på Desember 16 spillelista. Men legger ved de samme sangene jeg har så langt her hvis du ikke har spotify. 

Har du noen sanger du liker godt akkurat nå?

 

Never Fall - Thosebricks

 
Learn how to love -  Tedeschi Trucks Band
 
 
Zeds Dead - Too Young ft. Rivers Cuomo & Pusha T
 
 
Slightly Stoopid - Collie Man
 
 
Mellow Mood - Slightly Stoopid feat. G.Love
 


Ha en flott søndag videre!


 


 


 


 
"I fremtiden skal jeg.."

En ting jeg har lagt merke til blant mennsker, også meg selv. Er at vi snakker om det vi skal gjøre i fremtiden. Etter at jeg bestemte meg for å prøve å komme i gang selv som online entreprenør (babysteps fortsatt i denne korridoren), så har jeg møtt så mange inspirende andre entreprenører. Ikke minst har jeg en fantastisk mentor, som deler så masse inspirasjon og tips. 

Noe av det jeg har lært mest, er faktisk min egen tankegang, det å  være bevisst på måten jeg tenker på. Jeg har alltid fokusert på positive ting, men likevel, så er det alltids noe å lære. Og det er å ha et fastsatt mål. Vi mennesker har drømmer, ting vi vil gjøre i livet. "Jeg vil hoppe i fallskjerm" Og ti år senere, så har du fortsatt ikke hoppet. "Jeg vil bli rik", men du vet ikke hvor mye penger du faktisk vil ha. Sett deg et mål, og det må være spesifikt. Det hjelper mye. 

Finn ut hvor mye du vil tjene. "Jeg skal ha tretti tusen på konto innen første juni! Det er spesifikt. Jeg skal hoppe i fallskjerm innen første august". Skriv det på en lapp og legg det på nattbordet. Så blir du påminnet hver morgen om at du har et mål. Og det er mye mer sannsynlig at det blir oppfyllt enn hvis du tenker på at det skal skje i fremtiden. For fremtiden kommer hele tiden. Sekundene går, og blir til et nå. Og det er nå du bør gjøre noe med drømmene dine slik at de blir til handlinger og minner. 

Hva gjør du for å oppfylle drømmene dine? 

  

Design laget av Julie Viktoria
hits