Tonje Juvik - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Mango og banan




Enjoy life

Enjoy breakfast.







Onsdag

I dag har eg hatt Tonjedag og slappet helt av. Skeiet helt ut med å ha spist godteri og chips på en onsdag og sett på serier. Før eg gikk en tur mens solen skinte og fuglene skreik (måsene). Når eg kom tilbake fra turen begynte eg på middagen. Personlig har eg en liste eg har skrevet over mål og ting eg vil gjøre i løpet av 2014. Et av disse er å utfordre meg selv i matveien. Siden eg er helt elendig kokk, så må eg bare øve. Og det syns eg passer veldig godt nå når eg er helt alene i leiligheten og må spise opp alt om det så smaker dritt. Det endte med ovnsbakt ørret og pastinakk. Litt annerledes enn ellers sikkert, siden eg måtte bruke det eg hadde. Så eg krydret rømme, stekte champignon (la det i bunnen og rømmen oppå) sitronskiver oppå rømmen, to ørret stykker og litt flere sitronskiver. Pastinakken ble kokt og most. Det var faktisk godt. Så burde kanskje lage det flere ganger mens eg er alene, siden Espen ikke liker sitron smaken med laks/ørret. Resten av kvelden blir å slappe av med suits før eg leser bok på sengen:) Viktig å nyte livet av og til!




Bra treningsmat /mellommåltid

Dette er godt og sunt. Litt vanilje kesam, nøtter og havregryn, så får man bra med energi og overskudd : ) For min del passer det bra som et mellommåltid på dagen før middag. Kan anbefales. Eg plukket bort rosinene siden eg ikke liker de.  Så tok eg vaniljekesam siden eg vet eg liker det. Man kan også ta mager kesam som er enda sunnere!









Hvordan lage verdens beste kylling.

Nå skal eg avsløre superkyllingen som smaker kjempegodt! Først løp til nærmeste Kiwi og kjøp :

♦ Priors kyllingfillet. 2/4 pakning ut i fra hvor mange dere er. Men nå går eg ut i fra 2, så er det bare å øke oppskriften.

♦ Tines lett rømme.

♦ Champignon 1-2 stk. Avhenger av str. 

♦ Salat

♦ Agurk

♦ Avokado 2 stk

♦ Paprika 

♦ Tomat

♦ Og salt, oregano, basilikum og piffi om du ikke har det.

 

Dette gjør du: 

♦  Skjærer opp kyllingfilleten i passe store biter.

♦  Skjærer opp champignonen i passe skiver/biter.

♦  Steke det. (Eg steker det i rapsolje)

♦  Mens det står og steker, skjær opp salaten, agurken og resten av grønnsakene og ha det i en bolle/skål eller lignende.

♦  Når du ser at kyllingen og soppen er passe stekt, hell oppi 3-4 spiseskjeer med lettrømmen. (Har du 4 pk kyllingfllet kan du ha oppi hele rømmeboksen)

♦  Rør om til alt har fått rømme på seg.

♦  Tilsett litt krydder som salt, oregano, basilikum og piffi. 

♦  Rør litt til. (Du kan også krydre før du tar oppi rømmen.)

♦ Sett det på svakere varme og la rømmen "trekke inn i " kyllingen og soppen. Så er det klar til servering! 

 

Det er veldig godt og ganske sunt. Og relativt enkelt å lage. På bildet eksperimenterte eg videre og hadde chips i salaten, men var ikke like godt da. Ha i det du liker og nyt måltidet. Hvis dere har noen mattips til meg, så skrik ut. Eller hva dere liker godt osv. For når eg plutselig lager middag selv, så er ikke fantasien like stor som før. 
Hva er favorittmiddagen din? 




Baking

I dag har eg endelig fått laget knekkebrød igjen! Det er så godt! Varme og gode fra ovnen, og med ost på.




Kalkunfillet og ris.

Personlig så har eg en liste med masse ting å gjøre. En av tingene på listen var å prøve å lage noe nytt i matveien. Noe som ikke skal så veldig mye til når det gjelder meg siden eg har laget lite mat opp igjennom tidene. Men det fins håp!
I går laget eg kalkunfillet med kokt og stekt ris. Begge deler litt for å finne ut hva eg likte best i den sammenhengen. Og det ble kokt som ble favoritten.

Har noen dere der ute mattips?? Har ikke så god fantasi når det gjelder mat:)




Krydder

For meg er dette krydder i hverdagen dalt ned fra himmelen. At eg klarer å lage mat, eller at eg gidder det!




Mat

Å lage mat må være noe av det mest kjedelig som er. Først må man lete og ha fantasi i en butikk. Så drasse alt hjem. Ok, men så må man faktisk lage den. Eg er vel sikkert kjent for å ikke kunne lage mat eller ha interessen for det. Det er da det er trist at vi er så avhengig av det. Vertfall så klarte eg å mikse sammen noe av det letteste man kan lage - spagetti!

Ps: dette er er sjeldent syn. Og skjedde fordi kjæresten absolutt mente eg burde ha middag!




Dinnertime

I dag så var vi på middagsbesøk hos svigers:) Der fikk vi da supergod fårikål og etter det, dessert med boller og is!
Med så mye god mat er det ikke rart eg ikke liker den nye badevekta vår. Viser at eg har gått opp. Men, man skal jo nyte livet litt også!




Spise ute

Det var ganske koselig. I går, var mamma, min søster og eg ute og spiste på AHA, lokalt lite sted med god mat. Er ikke så ofte med familien nå lenger. og vi samles heller ikke til vanlige middager som før. Og da er det ekstra stas når en kommer hjem.



Og det var skikkelig godt!




Mat

Hjemmelaget wraps med laks i!

 

 

Sunt, godt og veldig mettende!




Muffins baby

Igår laget eg og skatt de fineste muffinsene i verden!



Ene muffinsen heter Thorgeir og den andre Tonje!








gjett

Gjett hva eg og finfine spiste...



eg har laget det helt selv.




knekkebrød

knekkebrød og melk etter arbeid. nam.











appelsinpiken

okei. eg er veldig glad i appelsin for tiden. applesin og appelsinjuice (altså da best hjemmelaget, men også kjøpt)

i dag laget eg så mye.

og da har eg fjernet allt kjøttet for seg. og spist det.
+ pittelitt sukker i. da kommer en dødsgod smak!

liker du det?




dette har eg laget!







og så tok eg sjokolade, skjærte det opp i mange biter. og puttet oppi. nam.
en etter frokost. en til lunch. en til middag. en til kvelds.





Design laget av Julie Viktoria
hits