Tonje Juvik - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Forberedelser

Nå er det under et døgn til jeg sitter på flyet på vei mot Island. Dagene har bestått i å få gjort klart alt sammen som å tømme dataen for gamle bilder, få tak i ekstern harddisk til å ha med på reisen, klippe klør og renske bur til marsvina. Ikke minst det å gå igjennom et halvt tonn klær for å finne ut hva jeg skal ha med i min lille 36L Osprey ryggsekk. Siden jeg absolutt fikk den ideen om å kun ha håndbagasje med for de neste 5 månedene til Island! Jeg vet det er fullt mulig, så da skal jeg klare det! Og jaggu ser det ut til at det skal gå fint og! (nærmere oppdateringer kommer nok på snapchat om det går eller ikke i sikkerhetskontrollen..) 

Det blir enda mer jevnlige oppdateringer på instagram og snapchat @tonjejuvik for de som ønsker å følge med der. 

Snakkes på Island folkens! 


Hvem hadde trodd at det der holder for 5 måneder!!
 
Rundttur i Norge

Tirsdag kveld ankom Darren Bergen etter en lang reise fra California. Han ga meg fritt spillerom til å legge all planlegging for turen hans til Norge, så her la jeg flere fluer i en smekk. Han fikk en dag på seg, onsdagen til å komme over jetlagen. 

Torsdags morgen tok vi tidlig toget fra Bergen mot Oslo. Vel planlagt slik at dagslyset kom til vi nærmet oss fjellet. Det er mye nydelig norsk natur langs nsb banen Bergen-Oslo, og praktisk å samle mye norsk natur i en tur. 
Vel fremme i Oslo droppet vi tingene raskt på Citybox Hotel. Ligger sentralt, rent og pent, praktisk rom. Derfra dro vi til Nasjonal Galleriet hvor vi fikk sett mye flott og gammel kunst.  Vi hadde en rask tur oppom slottet, før vi møtte min tante og onkel som bor rett utenfor byen. Vi hadde en fantastisk middag på Egon og storkoste oss der. Tiden gikk og kvelden kom fort. Vi slo følge bort til sentralstasjonen før vi gikk videre mot Operahuset og hadde en liten vandretur oppå taket. Og tuslet så tilbake til hotellet og tok kvelden.  

Fredags morgen var det opp tidlig igjen. Og vi måtte rekke det neste toget som gikk i syv-tiden. Denne gangen retning Kristiansand. Vi fikk med oss en flott soloppgang, duppet litt av på veien, før vi var fremme i 12 tiden. Vi dro innom HT Sushi i byen (for de har så god sushi). Vi ruslet litt rundt, kikket på kirken, gikk langs havna og fikk se fortet. Litt senere ble vi plukket opp av to venner, som vi sov hos fra fredag til mandag. Lørdagen slappet vi av. Sov litt lengre etter å ha vært oppe sent, før vi dro avgårde til sørlandssenteret. Jeg fikk møtt flere venner og gamle kollegaer, kjøpt litt mer godt å ha i glasset før vi fikk dyreparken billetter til neste dag. Vel hjemme hadde vi en fantastisk hjemmelaget middag, før folk begynte å komme til "game night". Da er det masse spill av alle slags typer. Det blir bare ekstra morro med noe godt i glasset. Og morro, det hadde vi! Og det var utrolig godt å møte igjen så mange gode venner også!


 

Søndag var det å stable seg på beina etter en artig og sen kveld. For nå venter dyreparken på oss. Siden det er søndag, så er åpningstidene litt kortere også. Men vi rakk å se når de matet tigrene, løvene, ulvene (selv om ingen ulver kom da), gaupene, jervene og fjellrevene. Vi tuslet rundt og fikk sett tropiske dyr og krypdyr. Vi frøs (vel, jeg frøs) og drakk varm drikke. Det var en koselig dag, og det var lite folk i parken. Etter det dro vi hjem, skiftet klær, fikk i oss litt mat før vi tok med hundene og dro på tur til Høvåg. Og vi rakk akkurat solnedgangen over havet, mens vi grillet pølser og drakk kakao med gode venner. Mandagen kom raskt, og det var på tide for oss å komme oss videre på reisen. Vi fikk leid oss en bil og kjørte til Stavanger og ble der en natt. Vi utforsket byen litt, spiste god mat og slappet av før vi gikk Preikestolen neste dag. Noe som var en utrolig artig tur! Vi var veldig heldig med været, føret og alt. Det var klart, og isen hadde smeltet bort. (Det kan være farlig å gå der på vinteren, så det er ikke anbefalt uten guide eller riktig utstyr.) Men vi var heldig. For sikkerhets skyld snakket jeg med både Turistforeningen i område og et lokalt guided selskap, men som sa at det var trygt å gå opp. Siden det er såpass utenom sesongen, så var det nesten ingen folk i løypa. Vi møtte rundt 6-7 folk, og var helt alene på toppen. Noe som var helt fantastisk, siden det som regel alltid er folk der.PS: 26 North Restaurant and Social Club er en helt fantastisk restaurant! Vi var på den i Stavanger, og servicen, maten og alt var helt fantastisk!

Etter turen til Preikestolen så turet vi videre mot Haugesund. Ikke at det skjedde så himla mye der. Vi kom frem sent, fikk en god gratis kvelds på hotellet vårt. Slappet av, fikk tatt en god dusj. Og hadde egentlig tenkt å stå opp tidlig så vi kunne kjøre videre før vi måtte betale mer for parkering i gata. Det skjedde jo ikke. Istedet våknet vi senere på dagen, rakk en god frokost. Og slapp unna med frykten for parkeringsbot. 
Vi kjørte en tur ned til Åkrehamn, slappet av med utsikt utover havet før vi satte kursen videre mot Bergen. 
I Bergen fant vi en parkering for natta, da bilen skulle leveres neste dag, og vi fikk overnatte hos min søster som bor i byen. Vi slappet av, preiket skit og spiste god taco. 

Neste dag så var det avgårde for å levere bilen før vi tuslet rundt i byen, spiste en god frokost og fikk sett de klassiske stedene Bergen har å tilby. Etter en nydelig solskinnsdag i Bergen by så dro vi hjemover igjen. Hadde en fantastisk fjelltur i solskinn! Men det er et eget kapittel. Hele rundturen i Norge har vært fantastisk med masse venner, turer og opplevelser! 

Takk for turen!

 

 
Anbefaling i Houston, TX

På starten av reisen min mot Costa Rica, så hadde jeg en mellomlanding i Houston, Texas. På den lange flyreisen fra Frankfurt og til Houston satt jeg ved siden av en hyggelig mann som bor 5-10 min unna flyplassen. (jeg fikk til og med sett huset hans fra flyet.) Så han anbefalte meg en restaurant som heter Pappasitos. Siden jeg bare hadde en 15 timers transit der før jeg skulle fly videre neste morgen, så kunne jeg ikke gjøre så himla mye, men mat trenger man! Jeg møtte Darren på flyplassen (han flydde fra California og helt til Texas bare for å møte meg!) Før vi tok en taxi, satt bagasjen på hotellet og dro avgårde til denne restauranten.

Nå klarte jeg ikke å spise så himla mye, da hele kroppen min fusket litt etter altfor lite søvn og mat. Men det jeg smakte var utrolig godt, og det så også ut som Darren likte maten veldig godt! Stemningen var på topp og folk sang bursdagssanger, altså, hele restauranten sang omtrent. Personale var kjempehyggelig og veldig effektiv. Da de snakket så fort at Darren måtte oversette for meg flere ganger. Og til at jeg aldri hadde vært i USA før, så var det koselig og uvanlig å bli kalt mam. For eksempel: "What would you like to drink mam?"  

Så, Pappasitos folkens, det var fint, anderledes og store porsjoner (maten på bildet under er beregnet til en person, men vi delte på det). Som de sier "everything is bigger in Texas", det var noe av det første jeg lærte. Veiene, porsjonene og folka. 

Har du vært i Texas før?
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Planlegge, men ikke planlegge

Noe som er viktig før en reise er selvsagt å planlegge, om ikke alt, så noe. For eksempel så trenger en flybilletter, et sted å overnatte og grunnleggende ting som pass og penger. Noe som er veldig vanlig når en skal på en ferie er å ha fly, hotell og full trillekoffert med seg (som inneholder 3 ganger så mye ting enn hva man egentlig trenger). Veldig ofte fyller vi dagene før vi har ankommet destinasjonen. Når man reiser syns jeg det er viktig å vite hva man drar til. For eksempel, religionen til landet, bør en ha en viss kleskode? Er det et vanlig turiststed eller nesten ingen turister i det hele tatt? Hvordan er sikkerheten? Temperatur - kaldt eller varmt? Strand eller fjell. Ofte kan man få begge deler. Men man trenger ikke å vite alt som skal skje for det er fint å ha åpne dager til å gjøre akkurat det du vil i øyeblikket. 

Jeg elsker å planlegge, lære nye ting og oppdage nye steder. Og jeg syns det er veldig greit å vite hva jeg går til. Både ved steder å se og hvordan sikkerheten er på de forskjellige stedene (veldig greit å vite når man drar alene spesielt). Så nå når jeg drar som backpacker alene så er det en del faktorer som spiller inn. Jeg har gjort research på hvilke steder jeg vil se og hvilken rute jeg kan dra for å få sett det. Det innebærer regnskog, vulkaner og tropiske strender, så må tenke igjennom pakkingen ganske nøye for at det ikke skal bli for mye, men ei heller for lite. Jeg har bestilt alt av fly, så det er klart. Men har kun ordnet overnatting de to første nettene. Det er der "ikke planleggingen" kommer inn. 

Det å ha muligheten til å endre rute underveis og bare "live in the moment", ta ting som det kommer. For plutselig har de lokale mye bedre tips til ting å gjøre et annet sted enn du først hadde tenkt. Jeg har en del overnattingsplasser som jeg vet er bra, da jeg har gjort research på forhånd på forskjellige hosteller, greit å ha altenative overnattingsplasser.

En ting er sikkert! Det kommer til å bli en fantastisk tur! Nå er det bare 13 dager igjen!


Her skal jeg bo de første 2 nettene. Santa Elena, Monteverde.
 


Regnskog med mangfoldig dyreliv. En flott måte å få sett det er å gå på mange av hengebroene som er rundtom. 

ph/google

#Costarica
 
Ny dagstursekk på minitest tur

Nå er jeg tilbake fra enda en flott tur. Akkurat nå er familien min på ferie,  så jeg er hus og hundepasser.  Ekstra deilig at vi har hatt sol de siste dagene,  hovedsakelig. For ut i fra værmeldingen skal det begynne å regne i morgen,  så da må jeg nyte det mens jeg kan.
I dag fikk jeg prøvd ut den nye dagstursekken min som jeg har kjøpt for å ha på flyet og dagsturer i Amerika. En Osprey sirrus 36. Den har mange gode løsninger kan brukes i mange forskjellige anledninger. Sitter veldig bra på også, så langt.  Kan gi mer tilbakemelding på den når jeg har fått testet den skikkelig ut med både lengre turer og regnvær og slike ting.

Håper alle har en flott dag! Nå skal jeg knaske i meg noe mat og godsaker!
Fjelltur

Da har jeg mekket sammen en liten film fra fjellturen jeg hadde her jeg bor nå. Det er så utrolig mye flott natur her! Alltid ekstra fint når sola skinner og man får sett litt dyreliv også. Viktig å legge merke til de små detaljene i livet og nyte det til det fulleste! Enjoy : )


 
Angående turen til Costa Rica

Det har blitt litt av hvert av endringer. Da staten har endret på diverse regler i forhold til lånekassen og lån, så tar det for lang tid med svar fra lånekassen, til jeg får søkt om lån til skole før avreisedato. Og det er jo selvsagt veldig kjipt! Billettene er jo bestilt og hadde det meste klart da jeg har styrt med forberedelser i det siste. 

Så istedet for å deppe å ikke dra, så hiver jeg meg avgårde likevel. Drar alene på en mini backpacker tur i mellom amerika istedet! Tenker i all hovedsak på Costa Rica, men forhåpentligvis innom Panama en tur også. Vil så gjerne se Bocas del Toro øyene der! 

Det er ikke alltid planene i livet går den veien du selv vil at de skal gå. Men det er en mening med alt. Så da var det ikke min tur nå i år å få gått på skole der. Jeg er veldig fleksibel som person og fant fort en plan b. Det er viktig å se positivt på ting. Jeg får reist, blitt enda mer selvstendig og høyst sannsynlig får jeg lært enda mer spansk også!

Så avreisedato er fra Bergen 16 september og lander på Costa Rica 18 september. Der blir jeg til 2 oktober før jeg flyr videre til Los Angeles og blir der til 19 oktober. Så nå holder jeg på med research på høyt nivå. Har verken ryggsekk eller ting (annet enn masse klær!!) Så hvis det er noen sjeler der ute som har pakketips eller reisetips til  amerika - fyr løs! Kanskje noen har en ryggsekk å anbefale? Eller hva småting en kan få bruk for på en slik reise (toalettpapir?) ?

Kommer til å kikke etter steder med Wifi på forhånd så jeg kan oppdatere dere så mye som jeg kan! Har også egen facebook side hvis det gjør det enklere å følge med om det er ønskelig. (Link oppe i meny)

Og lykke til til alle som begynner på skole nå!


Ph//google
Liten huskytur

Når det først er sol her, da er det jo bare nydelig! Er deilig å være ute av og til i regn også, men med disse mengdene som har vært i det siste her på vestlandet, så renner det nesten over (haha,wordplay). Er himla glad for at jeg har vokst opp her jeg har vokst opp. Naturen, stillheten, dyrene. Det er så fredlig og fint! Man får en indre fred av å være her!

 

Håper alle har hatt en bra helg, og lykke til til alle som begynner på skole til uka! 

  
Fjelltur

Hadde besøk av en kamerat på onsdagen. Da var vi klare for litt fjelluft og ta beina fatt så vi kunne få sett litt skog og mark. Vi hadde ikke noe spesifikt mål og turen ble til underveis. Er fint det også til tider! Vi gikk bare oppover og passet på at vi kunne komme oss tilbake mens det enda var lyst. Dette landet har så utrolig mange fantastiske steder og nydelig natur. Moder jord, du er så vakker! Så her har dere litt bilder fra turen vi var på!

Ps: Været var en god miks mellom regn, litt hagl, og noen ganger opplett, til og med blå himmel kom til syne. Og 7 grader selvsagt. Norsk sommer på sitt beste..

Har du vært på noen tur i sommer?

 

 
Fantastiske reisedestinasjoner

Nå er det bare 45 dager til jeg drar til Costa Rica. Tiden går både fort og seint føles det som. Juli måned har forsvunnet under føttene mine og vi er allerede i august. Men noen av dagene har likevel snirklet seg avgårde, da tenker jeg mest på alt regnværet her i vest. Det regner jo 95 % av dagene her nå. Selv om det er friskt med litt regn, så lengter jeg nå etter sol og varme. Det har vært fristende å bestille meg en tur før jeg drar i september, bare for å se sola igjen. Så det er ikke til å unngå å sitte å kikke på bilder av Costa Rica og hvor vakkert det er der! Gleder meg noe sinnsykt! 

Men mens jeg kikket på bilder i dag kom jeg over et fint innlegg. Det viser 83 utrolig vakre steder i hele verden. Steder som definitivt har havnet på min reise bucketlist. Du kan klikke HER for å se. Har du vært på noen av disse stedene før?


Bilder hentet fra pinterest. Location: Costa Rica
Mandal

På tirsdag så tattoverte jeg innsiden av overarmen min. Men før det så hadde jeg en fin tur rundtom i Mandal by. Gikk litt i norges sørligste gågate og hadde en fin tur opp til Uranienborg. Det er et litt høyere utsiktspunkt så man kan se utover Mandal by. Må jo ut og nyte sola når den først er fremme. Og spesielt siden det regner så sinnsykt mye her på vestlandet, så måtte jeg nyte sola på sørlandet. 

Jo, og når tatoveringen har grodd så skal jeg vise dere hvordan det ble. For først ble jeg helt sår og rød på huden. Og nå ser det ut som jeg har en kjempeblåveis! Er ganske ømt på innsiden av overarmen, så gleder meg til det er ferdig grodd!

Har du vært i Mandal før?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 
MC ride

Her er en film jeg satte sammen etter en mc tur søndagen. Nydelig vær, nydelig natur, fint å prøve å få det på film da. Men ikke alltid så lett å filme eller ta bilder bakpå. For å si det sånn, kameraet har ikke mitt hovedfokus på veien. Men det er et fint minne å se tilbake på :) 
 
 
 
Kjører du noe mc, eller kanskje du sitter bakpå med noen ? :)

 


 
I vest

Eg kom i grunn aldri så lang at eg fikk vist dere hvor fint det var på vestlandet over nyttår. Vi hadde en julaften del 2 med familien min. Eg fikk møtt igjen søteste tantebarnet mitt Luna. Og gått masse fine turer i nærområdet, veldig mange av de med Jeltsin, huskyen til mine foreldre. Så her har dere en liten fremvisning på hvor vakkert det er der!

Bare elsker fjellene! Alle disse bildene er uredigerte.
For flere bilder er eg også på instagram @tonjejuvik 
Tur - Haheia

Ikke at Haheia er noen spesiell topp. Den troner bare 112 meter over havet, men gir likevel veldig god utsikt. En frihetsfølelse. Har vært der mange ganger, så i det siste har eg gått litt lei. Men nå har jo alle de flotte høstfargene kommet, og da blir det andre baller og noe helt annet. Man ser alt med nye øyne, så har tatt litt bilder så dere kan se!
Fra turen - Preikestolen
Bucketlist, check!

I dag har vi dratt til Preikestolen! En av tingene som har vært på min bucketlist en stund. Vi stod opp 8 og kjørte 9. Det var en knallfin tur! Vi brukte halvannen time opp ca og 40 min ned. Så alt gikk igrunn veldig fort. Og det var mye tyngre bakker enn jeg hadde først forestilt meg! Har ikke trent bein på flere måneder, så i dag fikk de virkelig kjørt seg! Men alt i alt, det er helt nydelig utsikt, og har fått tatt noen bilder så dere også kan få en smakebit av det.
Linnåsen turen

.

Linnåsen er 234 moh. En knall fin topp med masse utsikt. Varden står midt på grensen mellom Songdalen kommune og Søgne kommune. Det er også en av toppene til "På topp" listen, hvor du finner en kode som du kan føre ned og etter 15 topper/koder er du kvalifisert til en premie. Det er midt-agder friluftsråd som har arrangert dette.

Turen eg tok var på 2,2 km. Den som går fra Repstad til Linnåsen. Det er også en egen dag som heter Linnåsdagen som alltid er første søndagen november arrangert av Søgne skiklubb som er veldig populær.

Noe informasjon er hentet fra ut.no
Og her er litt bildedryss fra turen min:)
Bildedryss fra Smørheia
Alene under åpen himmel

I natt har eg faktisk lagt ute alene på Smørheia. Det er første gang eg sover ute alene og under åpen himmel. Min største bekymring var selvsagt om eg kom til å fryse, for eg fryser så lett, og selv om det var litt kaldt til tider, så gikk det veldig greit :)
For I natt var det masse stjerneskudd, og det skal komme flere stjerneskudd I natt til torsdag (imorgen) også. Superfint å få med seg solnedgang,  så mange vakre stjerner og stjerneskudd og soloppgangen nå kl 6 😊I dag har eg jobbfri,  så får se hva dagen blir til etterhvert også! Ellers må dere ha en fortsatt fin uke!
Vestlandstur

3-5 Juli tok Espen, Timon og eg en tur hjem for å overraske mamma og pappa. Det er ganske lenge mellom hver gang eg er hjemme etter at eg flyttet sørover. Og mamma og pappa har komt på overraskelsesbesøk til oss når vi bodde i Farsund, så var det fint å kunne gjengjelde det! Vi kjørte i den fine bilen min så det ble minimum 16 timer i bil på en helg. Vi kom frem på ettermiddagen, de ble overrasket! Iløpet av helgen fikk vi vært på fisketur, slappet av og se igjen masse familie♥ Så her er litt bildedryss fra helgen. Dette blir del 1, siden eg har tatt så mye bilder. Enjoy!
Sunshine

Det er så fint å ha sol her. Og må nyte det mens jeg kan.
Ved fyret
2601

Fint å ta seg en luftetur i dag. Må lufte vetet av og til. Og sånn ellers, hvis noen har tips til hva man kan finne på når man begynner å gå tom for ting å gjøre (utenom film, lese og gå tur eller vaske hus), så er tips veldig velkomne.
Stormen

10 Januar var det storm her. Og jeg var ute og tok noen bilder i dette uværet. Senere fikk jeg vite at det blåste 45,7 m/s og at det var 12 m høye bølger på havet. Det er første gang jeg har opplevd så sterk vind og naturkrefter så tett på kroppen på det feltet. Men det var magisk og en øyeåpner for hva naturen kan være i stand til. Jeg sa også tidligere at jeg skulle vise dere bilder fra stormen, men jeg føler at bildene ikke viser helt hvordan det egentlig var. Og de er tatt med speilreflekskamera mitt, så at de er så "uklare" kommer av alt regnet, vinden som gjorde at jeg ikke kunne stå i ro og resten av omgivelsene. Enjoy. 
Storm

Jeg må bare få dette av hjertet. Jeg har væt ute nå, i stormen helt ute ytterst ved havgapet. Først måtte jeg ut for mer melk. Men så kom de sterke vindkastene, som surret så hardt i mot at de lekte med beina mine og bestemte litt hvor jeg skulle sette de ned. Så jeg bestemte meg for å dra ut å utforske mer.

Når du går i mot, med sterk vind i ansiktet, ubeskrivelig. Kaster opp små dråper og regn så hardt i ansiktet at det føles som steinkuler som smelter inn i huden din. Så rå naturkrefter når du står sidelengs for å kunne hele tatt stå oppreist og få med seg de mange meter bølgene som braker. Så majestetisk og store bølger. Du trenger ikke å snakke, for ingen kan høre deg i suset fra vinden og bølgebraket på havet. Det er nesten magisk. Adrenalinet kicker litt inn, da du faktisk ikke har helt kontroll på din egen kropp som følger med der vindretningen går. Det var mange som samlet seg der, store og små. Var en del barn som falt med vinden. 

 

Alt er så hjerterått. Naturen gir og naturen tar. Akkurat nå sitter jeg endelig trygt inne i stuen. Det blåser så kraftig at lyset har gått alle steder i huset bortsett fra gangen, og det er så vidt det lyser. Mobilen er tom for strøm, og det eneste jeg har er wifi, så lenge den holder. En kan aldri bli nok forbauset over naturen, hvor hjerterått det kan være.

Jeg har tatt noen bilder, men jeg får vise dere senere. Prøver å spare mest mulig strøm på dataen så jeg vertfall kan få ladet mobilen på den måten :) Ha en god helg alle sammen!

PS: Skrev dette og idet jeg skulle poste det forsvant internett også.. Håper dere har hatt en bra helg :)

 
Dagstur til Jæren

Espen har da familie på Jæren. Så på søndag tok vi da en dagstur dit for å hilse på. En dag er bedre enn ingen. Det ble ikke så fryktelig mange bilder jeg fikk tatt der, men noen ble det på veien. Akkurat nå er jeg hjemme fra jobb og skal øyeblikk hilse på zZzZ´er da jeg skal opp tidlig imorgen og reise til Borhaug (utenfor Farsund) og planlegge litt mer da vi flytter dit på torsdag. Etter det er planen å stikke på spa på Aquarama i Kristiansand! Der er det helt fantastisk, og bare må dra Espen med dit så han også kan oppleve hvor avslappende og fint det er der :) Natta folkens!Ut på tur, aldri sur

Søndag, 1 pinsedag så ble eg med på tur med turistforeningen (DNT). Det var en runde rundt på vesterøya på Flekkerøy. Utrolig deilig å få komt seg ut i naturen og brukt beina litt!

Til sist, så hadde eg også på skritteller, så ble veldig fornøyd med den søndagsturen!
Påskeferien

I påska så var vi hjemme hos mamma og pappa. Og det var utrolig deilig at det var sol og fint vær der samtidig som vi var hjemme. Nå har eg klippet sammen en liten filmsnutt fra turen som eg har filmet med kameraet. Enjoy!
Daytrip

Nå i det siste har det skjedd mye, og det skal fortsatt skje mye fremover. Men bare bra ting, så gleder meg  :)

Nå i helgen var eg en tur opp til Gardermoen militære flystasjon for å besøke Espen. Har ikke sett han siden han dro i starten av mars. Og da tok vi en tur over grensa. Det var fint å få lufta vetet litt. Eg som er veldig glad i å reise. Da fikk vi også handlet mye vi trengte og ønsket oss til en mye billigere pris. Og så er det så deilig med sol og litt varmere vær. Det gjør dagen så mye bedre! Det ble en del godteri, litt rødvin og mangolikør (tror eg kan leve på den mangolikøren, den smaker så himla godt!) Det ble også en ny bluse og en ny skjorte. Og to nye sko, som tåler litt. De andre skoene mine som eg brukte hele tiden, ramlet plutselig sålen av, og det ble krise banan for hvilke sko eg plutselig kunne gå i da. Men nå er problemet løst. Resten av helgen har vi trent og slappet av. Spist mye godteri og sett/spilt pokemon (haha, Espen og eg har begynt å se og spille det etter gammelt. Er faktisk litt gøy.) Utenom dette har eg også tatt teoriprøven til bil. Og bestått. Det er en veldig deilig følelse å være ferdig med. Og nå øyeblikk skal eg avgårde og hente to små krabater som skal flytte inn her med meg. Så har mye å glede meg til! Old times

Kom over disse bildene. Har så lyst ut å reise igjen! Får makk i rævva av å se så masse billige flybilletter!
Traveling with vscocam
Film fra Rhodos
Rhodos anbefalinger

Etter å ha vært en liten luftetur på Rhodos, tenkte eg å skrive litt om hva som eg personlig anbefaler derfra. Det er en fin øy, det var varmt og godt der nå i september, og føles litt mer som en strandferie enn enkelte andre steder, for eksempel Kos, som hadde mye mer attraksjoner enn Rhodos. 

Pearl hotel: 
Det er enkelt, god service, veldig hjelpsomme og hyggelige ansatte, bra og renslige rom. Der de er inne og ryddder og reier opp sengen hver dag, men de er miljøvennlig og bytter heller håndklær annenhver dag, istdet for hver dag. Det er også aircondicion og internett på rommene, selv om du må betale litt mer å ha det. Aircondicion er veldig verdt det når det er 30 grader om natten. Prisen vi betalte var ingenting for dette. Vi fikk også inkludert frokost, som smakte veldig bra. Ferskt brød og rundstykker hver dag fra lokale på Rhodos. Vanligvis så får man utsikt fra rommet og utover med balkongen, men siden vi lå i første etasje, så så vi heller rett inn i en palme. Men det gjorde oss ingen ting, siden vi tilbringer mer tid ute, enn på hotellrommet. Personlig vil eg anbefale hotellet og kan lett bo her igjen.
Link til hjemmesiden deres, klikk her. 

Bar 2004:
Det er en bar, som ligger ca 50 meter fra Hotel Pearl. Det ble vårt faste sted å sitte hver kveld. De som jobber der er utrolig hyggelige og selv om det er stappfullt der hver kveld, så ser de ansatte alle sammen og gir god service. Vi personlig ble godt kjent med de ansatte, og når vi dro hjem, fikk vi til og med en gave. Så hvis dere skal til Rhodos, skader det ikke å ta turen innom der og bestille en cocktail. 

Local cocktail bar:
Dette stedet har blitt min faste plass å spise. De har så sinnsykt god mat, er åpen så lenge det er folk der. Som fort blir til 4 tiden. De er utrolig hyggelige de som jobber der, og vi ble godt kjent med de også. Mennene som jobber der er også gentlemen. Gir deg kyss på begge kinn, spør hvordan du har det, og tar ut og setter inn stolen for deg. Noe som de gjør mot alle i alle former og fasonger. De lager også gode cocktailer (ut i fra mamma). Selv bestilte eg alltid iste fersken til maten. Min personlige favoritt blir nok sandwich ham&cheese, som er faktisk den beste sandwichen eg har smakt i hele mitt liv! Men både pizzaen, hamburger med egg på, kyllingfillet, omelett er utrolig godt! (kunne fortsatt listen i evigheter.) Det som var så praktisk var at den ligger 20 meter fra hotellet også. Anbefales på det sterkeste.
Le Bistro:
Dette er også en bar/spisested. Eg tror de sammarbeider med Local, for de har de samme menyene, klærne, og noen ganger går de over til hverandre og henter ting. Her også har de kjempehyggelige mennesker og god mat. Men pesonlig falt eg mer for Local enn Le Bistro. Begge disse stedene ligger overfor hverandre i et kryss. 

Rustico:
Det er et spisested inne i gamlebyen, som ligger litt for seg selv. Dette er mamma sitt favorittsted, der hun har gått der 3/4 ganger før. Altså, hver gang hun har vært på Rhodos. Og nå skjønner eg hvorfor. Alt vi har spist der har smakt himmelsk. Vanligvis smaker ting godt, men dette tar kaka. Spesielt omeletten eg spiste der. De som jobber der, kan du se har det gøy på jobben, smiler og ler og kommer med abligøyer og gir i tillegg god service og får mette og gode kunder! De har også et poengsystem, sånn at du får 1 poeng hver gang du spiser der, og til slutt får du premier. For eksempel spesielle viner som kun de har. Restauranten ligger ikke så langt ifra klokketårnet i gamlebyen.  

J&J bar:
Eg må bare nevne denne fordi eg smakte verdens beste cocktail der. Strawberry daiquiri. Ellers har vi ikke vært noe særlig her. Har smakt samme cocktail andre steder, men ingen av de har klart å nå opp til kvaliteten som her.

Strand:
Er alltid verdt å ta en tur til stranden.
Mandraki: 
Det er havnen med alle båtene. Her er det også fint å ta seg en tur. Her fant  vi blant annet fant tur til Lindos for 25 Euro per person, mens star tour selger for 41 Euro per person. Her tok vi også en båt, der du kunne sitte helt nederst i båten og se ut av masse glassruter. Vi så masse fisk, så kom en dykker og matet de og svømte med de. Lindos/Den hvite by:
Er relativt kjent vil eg tro. Hvis ikke du har hørt om den, så burde du reise hit. Det går an å leie bil, ta buss, eller ta båt. Vi gjorde sistnevnte, og fikk med oss hele sjøsiden nedover av Rhodos. På vei hjem igjen, så hadde vi også en halvtimes stopp i Tsambika for bading. Og det er så mye bedre med krystallklart vann, der du kan se sanden og alle mønstre, selv om det er litt dypt. Og å svømme med små søte fisker. 
Alle som vil, kan også få eseltaxi fra havnen til byen, eller helt opp til Akropolis. Men en ting som skal være sagt om Lindos by er at eg syns det var rotete å finne veien. Når vi skulle ned igjen begynte vi å gå i sirkler og måtte spørre lokalbefolkningen om veien. Det er små trange gater og trapper både til høyre og venstre. Og når en er midt inne i byen, så har en ikke oversikt på hvor man befinner seg siden bygningene er høye. Ps: Det er ganske vindstille der, så det anbefales å ha med en vifte. Kan også kjøpes de fleste steder for sånn 2 Euro. 


Lassu cafè snack bar:
Er en liten cafè litt oppe i høyden i Lindos. Så du har litt utsikt mens du sitter og spiser. Vi fant den på vei ned igjen fra Akropolis, en trapp som gikk plutselig mot venstre. Men der har de også veldig god mat. Hadde spist mer der, om det ikke hadde vært så langt unna der vi bodde. Hun som gikk og serverte var utrolig snill. Så hvis dere på et mirakuløst vis finner det stedet, er det også anbefalt. 

Akropolis:
Er en stor og fin festning som er fra rundt 300 f.kr. Det ligger mye historie både fra selve byen Lindos, og enda mer fra festningen på toppen - Akropolis.  

Hvis det er noe du lurer på, så er det bare å spørre i vei. 

 
Igjen

Da var det avgårde igjen!
Home
Sleep well

Natta alle sjeler som er ute og går. Nå har vi klargjort oss for hjemreise. Så må skynte meg å sove litt før eg må opp igjen:-) Snakkes snart!
Last day

I dag har vi hatt litt samme dagen som i går. Og slappet av så mye vi kan, nytt varmen og solen. Som kommer til å forsvinne fort når vi lander på Flesland igjen. Håper alle koser seg hjemme likevel!

Må også legge til det at "Local" er den beste restauranten. De har fantastisk god mat! Så hvis dere ser etter et godt måltid på Rhodos, så bør dere virkelig stikke innom her en tur!
To late

Ble litt sent i går ja. Frokost klokken 1 på dagen. Men var god stæmning i går!
Pink & flowers

I dag har vi også slappet helt av. Sov litt lenger. Gikk ut, spiste frokost. Så har vi shoppet litt. Kommer til å vise dere alt det senere.
Vi har også matet kattene litt. Syns så synd på dem, og så blir de så glad! Dagens gode gjerning:-)
Håper dere har det fint hjemme også.

//Translate to my english readers//
Today we relaxed completely. Sleep a little longer . Went out , ate breakfast. So we shopped a bit. Coming to see you all later.
We also fed some cats . Think so sorry for them , and so they are always so happy! Today's good deed :-)
Hope you have a nice time at home.
(I only use Google translate, so the translation can be a bit bad)
To warm

I dag er det 35 grader og lite vind her. Nesten litt for varmt!
110913

Og nå sitter vi på bar 2004 og spiller kort og tar oss en god drink. Kos dere videre folkens! :-)
Akropolis

Today we took a little boat trip to Lindos. Also called "the white city". We walked all the way to the top, to Akropolis.

Hva har du gjort på i dag da?:-)
Relax

I dag så har vi bare slappet helt av. Sovet så lenge vi villet. Møtt Lisa (en lokal hund som ikke har noen eier, som alle tar vare på.) Og så hadde vi et fantastisk fish spa, med fotmassasje etterpå!
080913

Og. Det er sånn 30 grader her. Endelig fryser eg ikke!
Vacaciones

Day 1.

Ródos, Greece

Design laget av Julie Viktoria
hits