Inspirasjons mandag

 

Skrapekart

Dette har jeg ønsket meg kjempelenge nå. Og endelig kom det i posten. Er kjøpt på ebay.

Mannekjøtt #10 – Ian Somerhalder


Kilde//google

 

Inspirasjons mandag

Nature and freedom
















Kilde// We♥it

Inspirasjon er ganske mye. Det kan være du blir inspirert til å lage noe. Bygninger(arkitektur), klær, bilder, sko osv. Du kan bli inspirert til å glede noen, eller hva du kan gi noen noe i gave. Du kan få en følelse. Der den gode følelsen såklart er best. Det kan være hva som helst. For meg er fjell, utsikt og natur noe av det som gir meg sommerfugler i magen og følelse av frihet. Det er fint.


The Cove

I de siste dagene kan jeg ikke akkurat si at formen har vært på topp. Tvingt meg selv om på morgenen, tvingt i meg mat selvom jeg ikke er sulten. Vasket klær, ryddet, hatt kjøretimer, trent og så videre. I den anledning får jeg også lest bøker og sett filmer, serier og dokumentarer. Og det er egentlig grunnen til at jeg kom innpå bloggen nå, for å fortelle dere om en dokumentar (som er så langt fra kjedelig som det kan høres ut som) som jeg virkelig anbefaler deg å se. Her er jo et sted jeg kan ytre friheten til å si det jeg mener og saker og ting. 

The Cove. En dokumentar – thriller som jeg ble anbefalt å se. Det handler veldig enkelt om å prøve å stoppe slaktingen av delfiner i Taiji. Delfinbukten, der utrolig mange tusen delfiner er drept. Det tar for seg enkle grep, hvem som er i mot dette og prøver å stoppe det og hvem som “er i mot det”. Vi følger en aktivist som gjør alt han kan for å stoppe dette. Men er maktesløs hvis en skal følge lovene. 

Det er en sterk, men sann historie. Som rørte meg. Og jeg syns flest mulig burde få vite hva som foregår. Selv om det er på andre siden av kloden. Skrik fra delfiner som blir stukket i hjel. Blod som fyller hele bukten rød. Hensynsløsheten. Og hvor hardt Japan og de som har med dette å gjøre, hvor hardt de jobber for å dysse dette ned og mørklegge det. 

Det er en grusom ting. Og derfor er det utrolig mye creds til disse menneskene, som i all sin makt (og ikke makt) går inn for at verden skal kunne se hva som foregår. De har blitt arrestert, forfulgt og noen drept. De bringer mange bra faktaer på bordet, og dokumenterer det de kan. Så for delfinene sin del passer teksten på coveret bra – “Man is their biggest threat and their only hope.”

Og da lurer jeg. Har du sett denne dokumentaren før? Og hvis ikke, kommer du til å gjøre det nå?


Bilder hentet fra google

#4

 

Mannekjøtt #8 – Vin Diesel

Om det er noen som kommer med tips til mannekjøtt/damekjøtt som har blogg, så linker jeg videre til dere i innlegget.