The month

Februar

Så var februar over også. Tiden har bare flydd avgårde. Selv om februar er en mye kortere måned, så føltes den enda kortere. 

Denne måneden må jeg si at høyepunktet er at vi har hatt en del sol og fint vær. Det er så mye bedre å kunne gå ut i solskinn og høre fuglesang mens jeg tar så mye bilder jeg bare kan! 

Jeg tenkte at jeg skulle ha månedens reise hver måned. Men nå tror jeg det må bli en flott tur jeg hadde over Dyrhovden. Siden jeg knapt nok har beveget meg ned fra fjellet her. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Månedens tips må være hvordan få flere instagram følgere. Like, kommentere (ærlige kommentarer) og være aktiv på instagram. Legge jevnlig ut bilder selv. Gjør research på hvilke hashtagger du vil bruke. Du kan bruke opp til 30 stykker. Og pass på hvor mange som bruker den enkelte hashtaggen. Har du ikke så mange følgere er det bedre om en hashtag blir brukt 10 000 – 50 000 ganger. Da er det lettere for andre å se ditt bildet. For hvis det er 1-3 millioner som bruker den, så forsvinner bildet ditt i mengden. Ellers er rundt 300 000 et bra tall også. Jo flere følgere og likes du får, jo høyere opp på tallene kan du gå. Men nå er dette sikkert bare for spesielt interesserte da, haha.

Månedens opptur må være at jeg rundet 1000 følgere på min instagram konto. Jeg har planer om å jobbe videre med sosiale medier i fremtiden, og da er det artig å få det til! Spesielt siden jeg startet med 250 følgere. 

Månedens nedtur er at jeg ble syk. Sikkert fordi det er så lenge mellom hver gang jeg blir syk, at da merkes det når man først blir det. Og så var det så fint vær ute samtidig, at jeg nærmest kravlet meg ut bare for å nyte det litt. 

Hva jeg har lært denne måneden. Det å sette pris på alt man har. Jeg har helsa i behold (nå når jeg er frisk igjen), jeg har familie og venner som er glade i meg, jeg har tak over hodet og mat på bordet. Det er utrolig viktig å sette pris på det man har i livet, og ikke bare se alt man ikke har. 

Månedens sang

Tracks

Nå er det en stund siden jeg har anbefalt noe film eller serie. Og forleden så jeg en film som er helt fantastisk. Den heter Tracks og handler om Robyn Davidson som drar ut på en fortryllende tur på 2600 km med hunden sin og fire kameler gjennom den australske ørkenen. Vi er tilbake til 1977 og følelsen av wanderlust slår til for fullt. Det som gjør alt enda bedre er at den er basert på en sann historie. Så hvis du får mulighet til å se den, så anbefales den på det sterkeste! Ligger på netflix. 

 

Solskinnstur i skogen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Don´t kill my vibe

Poh, i dag ble det en passe sen musikksøndag! Dagen har gått unna. Hadde en lengre fin tur med Jeltsin, før jeg fikk melding om at middagen var klar og at vi skulle kjøre kl 15. Da var jeg nesten halvveis tilbake på turen, så peiste avgårde oppover og hjem igjen. Slukte litt middag før jeg okkuperte badet og måtte hive meg rundt og gjøre meg klar. Hadde 20 min på meg fra jeg kom inn døra, til jeg var klar til å dra kl 15. Da var det ut for å besøke besto og besten. Hadde en koselig tid der ute med kaffe, saft og fastelavensboller. Kvelden kom, vi dro hjem igjen og så stod andre gjøremål på listen. (Jepp, jeg lager lister på alt, hehe) Så rommet ble rent og pent! Og nå er det tid for å slappe av litt. Håper alle har hatt en flott uke og en god helg! 

 
3Utm_PWhysc
 

 

RhU9MZ98jxo
 
e2vBLd5Egnk
 
Ck218qKvlEQ

 

 

Siste dagen med tilbud

I sammarbeid med Travel Tribe og Wanderlust Store har jeg fått en egen rabattkode “Tonje”, som gir deg 25% rabatt på utrolig mye stilige reise accessories! Og i dag, den 21, er den aller siste dagen med dette tilbudet! Så hvis det er noe du har gått og ønsket deg, så er tiden inne nå! Klikk her for å komme til nettsiden:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Litt solskinn på en regnværsdag

Regnet pøser ned, og jeg nyter det med noen gode ullsokker på og sov lenge om morningen. Det er godt å ha noen rolige dager. Så da blir det å nyte noe god mat mens jeg koser meg med en god bok inne. Det er noe med den følelsen når du sitter inne og du hører regnet plasker ned utenfor. Men, jeg var ute en tur mens det enda var fint vær og har noen bilder fra den nydelge dagen! Ha en flott uke folkens!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

MusikkSøndag

Tiden går så himla fort. Formen er heldigvis mye bedre, og mens jeg ble bedre, så forsvant solen, og tåka og regnet kom tilbake. Så kanskje jeg får noen gode tåke bilder! Men jeg har fått hørt på mye god (og merkelig av og til) musikk i det siste. Håper alle har hatt en fantastisk helg 🙂

 
91G8APy6lzc
 
rdWj5GLOXyc
 
BR74ZadqjNA
 
NHffhGkpgFA

 

Minitur

Heisann folkens! 

Siden formen ikke akkurat har vært på topp i det siste, så har jeg ikke fått gått de lengre turene jeg så gjerne skulle ha gått nå mens solen har stått på. Men jeg fikk likevel kavret meg litt rundt i området og knipset litt bilder. Det skal sies at det har vært utrolig nydelig i det siste. Solskinn og blå himmel om dagen, og måneskinn og tusen stjerner om natten. Ha en flott uke alle sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Slapp av inspirasjon

Så var søndag her igjen og en ny uke er rett rundt hjørnet. Og det er på tide med litt musikk inspirasjon! Jeg kom nylig over et nytt band som har fantastisk mye bra musikk, så jeg setter det på toppen av lista her. Enjoy!

 
LlefHgF0kPA
 
k-c4cMGYXQs
 
mkMVyw-7avI
 
y7bjueGwWNQ

 

Nei, jeg vil ikke se penisen din

I det siste har tankene mine kvernet litt rundt. Og for å dekke mest mulig, så vil jeg bruke ordet respekt. Det er så utrolig mye, nesten litt for mye innenfor ett ord. Det å ha respekt for medmennesker, dyr og naturen. Respekt for andres tid. Respekt for kvinner (og menn) Da sikter jeg mest til hvordan så mange menn behandler kvinner i dag. Det er trist at det er færre og færre gentlemen. Hvis en mann holder oppe en dør så kvinnen kan gå først i dag, så blir en mer overrasket, positivt overrasket selvsagt. Fordi det er så få som gjør det fortsatt i dag. 

Respekt for andres tid. For tid er den ene tingen som ingen kan kjøpe. Det ene som ingen kan få igjen. Hvordan du bruker din egen tid er opp til deg selv. Bare så lenge ingen andre kaster bort din tid. Det er også mange andre tidoppslukende ting. Som bilkøer og telefoner. Men det er et annet kapittel. 

Respekt for medmennesker. Måten du behandler andre på og måten andre behandler deg på. Og her er det så mange ting menneskeheten har feilet stort på. Og da håper jeg vi bare lærer av våre feil. For håp, det er noe vi virkelig trenger. Sammen med tiltak i noen kategorier. Da sikter jeg mest til de som ikke har respekt for dyr og natur. (Mishandling av dyr, kaste søppel i naturen etc) Og så har vi alle løgnene mennesker forteller seg selv og ikke minst andre. Hvorfor lyver mennesker? Hva tjener man på det? Sannheten kommer ut før eller senere. Om det går 1 dag eller 10 år, så vil sannheten komme ut. 

Respekt for kvinner. Nå har jeg satt hovedfokuset på kvinner. Menn trenger like mye respekt fra kvinner. Men i dagens samfunn vil jeg tørre å påstå at kvinner blir sett mer på som et “objekt” enn hva en mann blir. Vel, noen vil kanskje kalle meg gammeldags (eller ikke), men jeg forventer å bli behandlet med respekt. Det innebærer i alt som blir sagt, vist og gjort. Jeg har svært liten tålmodighet til overs til de som ikke gjør det. 
Noen burde sette opp en utdanning for menn verden over i hvordan å behandle kvinner. Nei, jeg vil ikke ha gratis opphold i marokko i bytte mot sex. Nei, jeg har ingen glede av å få snap av penisen din. Har jeg brødre – nei, er jeg gift – nei. Men jeg er fortsatt en person med egne frie valg. Det betyr ikke at jeg skal bli med deg. “Fordi jeg som kvinne trenger en mann.” Og av alle ting. Et nei, er et nei. Det spiller ingen rolle om du spør på nytt hver andre time. 

Så hvorfor har det blitt sånn for så mange kvinner? Hvorfor blir vi fremstilt slik? Og hva er det vi må gjøre for å komme oss ut av denne objektiseringen? For vi er ikke bare et hull. 

Bare litt frustrasjon og masse tanker i ett. Respekt er noe jeg setter veldig høyt. Viser du ikke respekt til meg, så er ikke du noen jeg vil omgås med, snakke med eller bruke av min tid på. 

 

#TorsdagsTanker