The month

Januar

Første måneden i 2017 er nærmest over og det har vært en bra måned. Så jeg vil gjerne ha en oppsummering for måneden som har gått. 

Et av høydepunktene var definitivt å få lønn! Det høres kanskje litt fælt ut, men det å gå et halvt år uten noe inntekt er ikke bare bare. 

Månedens reise var crazy fun! Darren ankom hit 17 januar. Han hadde en dag på seg til å komme over jetlagen før jeg dro han over halve Norge. haha. Tidlige morninger og sene kvelder. Vi har møtt masse venner og familie, gått fjellturer og sett fantastiske utsikter. Vi har spist masse god mat og hatt det knall, rett og slett. Det kommer snart en post så dere kan se litt mer hva vi har styrt med!

Månedens tips må være noe jeg lærte når vi skulle leie bil. Det var desverre ingen biler som skulle vår retning da. Men man kan spørre bilutleie firmaet om de har noen biler som skal dit du skal, så får du kjøre dit for en knallpris! Siden de må ha bilen tilbake uansett. Så neste gang du leier bil, så spør om det!

Månedens opptur var rundturen i Norge, få sett så mange igjen og gått fantastiske fjellturer og at det klaffet så bra med bra vær på mange av dagene.

Månedens nedtur... Det må være at jeg ikke får dratt videre på flere lengre turer med en gang. Alltid klar for en ny reise! *Reisefeber 24/7*

Hva jeg har lært denne måneden. Darren gir med mye inspirasjon og lærdom. Og det at jeg blir mer og mer selvstendig enn hva jeg allerede er, og flinkere til å tenke på hva jeg vil, er noe jeg har lært mer av han. Etter å ha vært i forhold i så mange år, så er det litt rart å være singel og kun tenke på seg selv. 

Månedens sang

Hvorfor velge å være ulykkelig?

Nå er vi hjemme igjen etter en flott tur på sørlandet! Og jeg begynte å tenke på hvor mye glede jeg får av å reise. Det er aldri en endelig destinasjon, bare pitstop underveis på selve reisen. Gleden med å reise ligger i blodet. Gleden av å få komt seg ut, sett nye steder, smake ny og lokal mat. Lære om kulturer, menneskene. Man kan se hvor like alle er, men likevel hvor forskjellige vi er. Når man returnerer til hjembasen*, så sitter en igjen med tusenvis av nye minner, historier og erfaringer. Du ser hvor godt du selv har det, spesielt hvis en drar til fattigere land. Men veldig ofte så ser en at de er lykkeligere enn de rike landene også.

Costa Rica er et av verdens lykkeligste land, selv om mange lever i skur i fjellsidene. De tar vare på hverandre. Her til lands har man alt man trenger og mer, men aldri før har så mange vært deprimerte og stressa. Mer ensomme. Det hjelper lite hvis du sitter i toppleiligheten din midt i byen, men du er ulykkelig. 

(Fortsetter under bildet)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Privat, Arenal Volcano i La Fortuna, Costa Rica 2016

 

Derfor gjør jeg det jeg vil. Jeg jobber med drømmene mine så de blir til en virkelighet. Og jeg vil gjerne hjelpe andre til å gjøre det samme. Om det bare så er å inspirere. Til å sette i gang tankeprosessen til “hva er det jeg vil?” 
Man trenger ikke så mye ting, det vi trenger er opplevelser. For når du er 80 år og sitter på gamlehjemmet, så husker du ikke alle tingene dine, men alle de awesome opplevelsene og historiene.

Så ja, reise for meg er en evig drøm. Gå den ekstra fjelltoppen for å se enda litt mer utsikt. Stoppe opp for å se på den nydelige solnedgangen. Ta lokalbussen over kaldere fjell i et ellers tropisk land. Oppleve en storm av blinkende lyn på himmelen foran deg. Mingle med mennesker som du ikke en gang snakker samme språk som. Kjenne ydmykelsen for naturen, gleden sammen med fremmede og spenningen når du prøver ny mat. 

 

(Fortsetter under bildet)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Privat, La Fortuna, Costa Rica 2016

 

For meg er det å reise. Det å oppleve. Det å kunne ha frihet til å leve livet mitt. Det betyr alt for meg. Så jeg velger å være lykkelig. Gjøre noe med mine drømmer. Gjøre endringer som trengs. Men gjør du det?

*Der du bor

 

#Torsdagstanker

 

 

Into the wild

Så var søndagen her igjen! Har du fått gjort alt du tenkte å gjøre denne uken? Jeg syns det er fint ting å skrive ned alt av mål jeg har, for å så krysse det av når det er gjort. Og når uken er omme, så er det gjort! Og en ting til jeg har begynt med. Å skrive ned en positiv ting som har skjedd i uken som var, hver helg. Det får en til å fokusere enda mer på det positive! Men, her er litt søndagsmusikk inspo til dere! Ha en flott dag videre!

 
_0mlPCr_s7U
 
3wEngSJRQWA
 
32Js2Ef5Ojg
 
ZHRuS6X3JpU
 
lm8oxC24QZc

#Søndagsmusikk
 

9 must have apper på reise

Noen ting er veldig praktisk å ha på reise. Og da sikter jeg til teknologien og apper som er helt fantastisk å ha i enkelte situasjoner! Så slipper man å stå med skjegget i postkassa og lure på hva i alle dager det betyr, eller hvor mye penger det er snakk om. For plutselig er du blitt ranet, og du vet det ikke selv en gang! 

Så her har jeg 9 apper som kan hjelpe deg på reisen din.

 

  1. Currency.
    Når det kommer til valuta, så er det veldig greit å sammenligne prisene. Jeg har brukt en app som heter XE Currency og sverger til den! Denne funker også uten wifi. 
     
  2. World Clock.
    For å gjøre det lettere for meg selv på reise, så har jeg alle stedene av interesse, både utland og Norge. Der kan jeg sammenligne tidssonene og vite at jeg ikke ringer foreldrene mine når det er midt på natta i Norge. Man kan selvsagt regne det ut selv også, men det er greit å ha når man er i flere forskjellige tidssoner over kort tid. Er fort gjort å gjøre feil. Jeg bruker en som heter World clock. Denne funker også uten wifi. 
     
  3. Hostelworld.
    Hvis du er som meg og liker å møte nye mennesker, bo billig og bra. Da er hostelworld appen for deg også! Forenkler alt ved å bestille neste overnatting kjapt over tlf når du har wifi et sted. Lett å se andres anmeldelser og hva som er med i prisen. 
     
  4. Hotels.com
    Jeg har vært en fan av denne appen lenge. Igjennom appen får du også egne hemmelige priser = rabatter. Du samler også opp netter etter hvert som du overnatter og får til slutt gratis overnatting(-er). Lett og kjapt å finne sted, anmeldelser fra andre, og inne ligger også hva vær som er der hotellet ditt er, hvilke valuta som brukes og hva som er i nærheten av hotellet ditt.

     

  5. Yr.
    Det å ha en vær app er veldig praktisk. Først og fremst anbefaler jeg deg å høre på de lokale først, da de kjenner stedet best. Men det er en grei måte å planlegge litt, spesielt hvis du skal på en fjelltur eller noe i den duren. 
     
  6. Skyscanner.
    Har du bare bestilt en enveisbillett, så er det alltids greit å ha en god app til å komme deg billig videre, eller hjem igjen. Skyscanner og Finn.no reise, er mine to favoritter. 
     
  7. TripAdvisor.
    Denne er gull. Har masse anmeldelser, forslag til ting å gjøre av aktiviteter, steder å spise og hvor man kan bo. Er du usikker på hva du vil finne på å gjøre, bare søk opp stedet, og du får masse forslag. 
     
  8. Translate.
    Skal du til et sted hvor du ikke kan språket, så er det greit å ha noe som kan oversette for deg. Personlig hadde jeg appen iTranslate – Free Translator, men var mye mer glad i å bruke pocket ordboken jeg hadde istedet. Ellers er det også apper som oversetter gjennom tale. for eksempel Oversett stemme – Språk Overs eller Translator.
     
  9. Fly app
    Reiser du med et spesifikt reiseselskap, kan du sjekke om de har egen app. ofte er det praktisk å ha reise informasjon og billett nummeret et tastetrykk unna. For eksempel Nowegian, sas, TUI Norge, Ving, KLM, Apollo etc. Personlig brukte jeg CheckMyTrip.

     

Døden, livet og det der

Nå stiller jeg deg et stort spørsmål. Hva er egentlig døden og hva er egentlig livet? Mange av oss kommer til et punkt i livet hvor vi stiller oss eksistensielle spørsmål om hvorfor vi er her, og hva er meningen med at vi er her. Hvor mye tid har vi her? Det er så mye i denne verden vi ikke forstår eller har kunnskap. Som ligger forbi og utenfor våres bevissthet. Vi har vår egen tro, og det er noe av det som gjør det hele så interessant. 

Jeg tror ikke på noe spesiell religion, men jeg kjenner mange som gjør det. Noen mer enn andre. Og uansett hva man tror på, så er det ingen her som sitter med alle svarene. Eneste vi kan, er å bruke den ukjente tiden vi har foran oss på best mulig måte. Ikke vet vi hvor lang tid vi har heller. 

Jeg tror at det er en mening med alt, hver minste lille detalj betyr noe. Jeg tror at det er noe hver og en av oss mennesker skal lære. En måte for oss å utvikle oss på. Det som mange kaller for flaks eller uflaks, blir en glede eller en lærepenge. “Ting er som det er og blir som det blir” for å sitere Allan i Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant. 

 

(fortsetter under bildet)

Foto: Privat, Samnanger, Norge

 

Døden, livet og alt det der dekker så mange felter. Og ikke minst spørsmålet om religion. Men det er fint å kunne sette seg ned og bare tenke litt av og til. På små og store gleder. På alle lærepengene du har fått. Og hvis du ikke lærte av det, så skjer det bare igjen helt til du har lært det. Ser det spesielt når det kommer til enkelte mennesker og kjærlighetsforhold. Ny kjæreste, men samme type menneske. En må bare ta innover seg “forandring fryder” og faktisk gjøre noe med livet ditt så det blir en forandring. Begynn med det små sier jeg bare. Istedet for å drikke cola, drikk vann. Gå en tur på 10 minutter om det så er, du slår uansett de som sitter i sofaen og ikke gjør noe for å endre seg. Eller begynn på den drømmen du har hatt i alle år, men ikke gjort noe med. 

Det ble litt mer tanker her enn først planlagt, men noen ganger så bare renner det ut når man først åpner slusene. 

 

#TorsdagsTanker

Brighten up a little bit

Det er ingen hemmelig sak at jeg gleder meg som en unge til imorgen, til besøket mitt kommer! De siste dagene har vært hektiske. Med alt det jeg gjør til vanlig og at jeg har gått enda flere turer enn hva jeg egentlig har tid til. Og så passer vi niesen min på snart 3 år. Så det er full rulle. Jeg liker å ha ting på stell, og heldigvis så hjelper den nye almanakken min av Paulo Coelho meg mye! Det er greit å ha oversikt, spesielt slik at jeg ikke skal glemme noe. (Ja, jeg skriver så og si alt ned!) Og det føles så mye bedre etterpå når jeg kan krysse ting av når det er gjort. Se at jeg er effektiv og får ting unnagjort.

Men, jeg vil gjerne vise dere noen bilder fra en shoot jeg hadde! Prøver meg litt frem på nye ting, så hadde vært flott å få en tilbakemelding! Ha en fantastisk uke folkens!

PS: Det forblir en overraskelse til dere hvor vi skal og hva vi skal gjøre! Så skal prøve å ta masse bilder og vise dere senere istedet for å bare si det i forkant! Fint med litt overraskelser vett!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#Mandagsbilder
 

R U Mine?

Så var søndagen her og det er snart tid for en ny uke! En uke som blir veldig spennende og artig for min del! Darren lander på tirsdag, og jeg har planlagt litt forskjellige eventyr som vi har foran oss! Så gleder meg masse til det! Men akkurat nå er det tid for litt musikk inspirasjon! Ha en fantastisk kommende uke ♥

 
6bAPlojfgO0
 
GCdwKhTtNNw
 
bpOSxM0rNPM
 
VQH8ZTgna3Q
 
#Søndagsmusikk
 

 

 

 

 

Tales by Light

Jeg må bare fortelle dere om noe helt fantastisk jeg kom over! Jeg har alltid vært glad i å lære nye ting og få inspirasjon. Og et sted jeg henter inspirasjon er dokumentarer. På norsk heter det Verden Belyst. Du følger med berømte fotografer på deres reise over hele verden. Du får se hvordan de jobber bak kulissene, men samtidig får du være vitne til noen helt utrolig magiske øyeblikk. Og de viser verden på en helt ny måte for deg. 

Det er seks korte episoder og de ligger på netflix. Jeg fikk utrolig mye inspirasjon, og flere nye ideer til hvordan jeg vil ta mine egne bilder fremover. Jeg merker at det er fort gjort å komme inn i en rutine på hvordan jeg tar bildene mine. Og nå fikk jeg ny inspirasjon og ideer til å trå ut av komfortsona. Håper du kan finne like mye glede av det som meg! Cheers!

 

7 ting du ikke må glemme før avreise

Du har bestilt alt og er klar som et egg for å hoppe på flyet. Og du skulle helst ha vært der i går. Det er ofte mye å tenke på før en reise, spesielt hvis det er en lengre en. Regninger, posten og alle disse vanlige dagligdagse tingene vi styrer med når vi er hjemme. Men det er en del ting som er viktig å huske før avreise som må ordnes også. 

 

  1. Reiseforsikring. 
    Dette er gull verdt å ha. Og skal du på en spennende ferie med dykking og fallskjermhopping. Så anbefaler jeg deg å lese igjennom hva som innebærer i din reiseforsikring. For det er ikke alle som dekker alt. Og hvor lenge du kan oppholde deg i utlandet. Ta kopier av reiseforsikringen og spre de litt ut. For eksempel, ha ett sammen med passet, ett med resten av dokumentene og et digitalt på mailen din. 
     
  2. Pass.
    Passet kommer en som regel ikke så langt uten. Men her må du også passe på at gyldighetstiden på passet varer en stund etter hjemkomst også. Mange steder må det være gyldig 6 mnd etter hjemreisedato. Ta også kopi av passet og oppbevar det med andre reisedokumenter og i digital versjon. 
     
  3. Visum.
    Nå er dette veldig forskjellig fra land til land. Men dette er noe som må gjøres før innreise. Denne nettsiden kan kanskje hjelpe deg med visum spørsmål. Husk også at noen land så trenger du ikke visum, men de vil se bevis på at du skal reise ut av landet igjen, som en flybillett for eksempel. 
     
  4. Vaksiner.
    Dette er en ting som fort kan gå i glemmeboken. Skal du utenfor Europa er det spesielt viktig å huske på vaksine, da det landet kan ha sykdommer du ikke er vaksinert eller beskyttet mot. Det er også selvsagt sykdommer hvor vaksinen enda ikke er kommet. Så det er en god ide å ringe nærmeste helsestasjon/legen din og høre hvilke vaksiner du trenger. Her kan du logge inn på “mine vaksiner”  hos helsenorge/folkehelseinstituttet og se hva du har blitt vaksinert mot fra før. 
     
  5. Flybilletter, hotell etc.
    Lag kopier, spre det rundt. Fortell foreldre eller venner hvor du er. Ha alt i papirform. For før du vet ordet av det er det kun gyldig i papirform. Når jeg skulle reise fra Costa Rica til California måtte jeg ha fysisk bevis på at jeg hadde godkjent ESTA søknad. 
     
  6. Penger.
    Finn ut hvilken valuta landet har som du skal til, og jeg anbefaler med å vente å ta ut penger til du er i landet du skal til. På forhånd er det lurt å ordne et kort som det ikke er noen avgift på for å ta ut penger. Personlig bruker jeg Bank Norwegian sitt, og har vært fornøyd med det. Bare husk å betal inn igjen penger før det går over rentefrist, det kan bli dyrt hvis du glemmer det. Spre også pengene ut. Legg nok sammen med passet så hvis du blir ranet, så har du noe i backup. 
     
  7. Spre det ut.
    Et personlig tips, for noe som gjorde at jeg følte meg tryggere var å spre ut verdisaker. Og lag en egen mappe på mailen din og legg kopier der. Aldri gå med alle pengene på samme sted. Blir du ranet mister du alt. Jeg la reiseforsikringsbevis, ett kredittkort, og nok kontanter til å kunne klare meg en liten stund, sammen med passet. Det låste jeg inne i et skap på hostellet. Hvor jeg også la inn reisedokumenter. I sekken hadde jeg også kopier av pass, forsikringen og andre dokumenter. Og i innerlommen på vesken hadde jeg kopi av pass og forsikring om noe skulle oppstå mens jeg var ute. Og jeg hadde alltid penger i bh´en! Skal godt gjøres å rane meg fra det området! 

 

Håper disse tipsene hjelper på forberedelsene til din neste reise. Og hvis du kommer på flere tips, så gjerne si fra! Her er facebook siden min om du har spørsmål eller flere tips.